Una jugadora del sènior femení del CB Calella acusa de masclista l’àrbitre del partit contra el Fontajau

Clàudia Puig ha assegurat en una entrevista al programa La ciutat que l’actitud del col·legiat Jesús Reniu Oliveras demostra que hi continua havent masclisme en l’esport, i també en el món del bàsquet. Així interpreta les mostres i paraules de menyspreu que va tenir i expressar en veu alta durant els partits que va xiular diumenge al Pavelló Municipal del Parc Dalmau, els dos d’equips femenins de diferents categories. La polèmica però es va desencadenar durant l’enfrontament de Segona Catalana femenina després d’expulsar el tècnic Àlex Moral per una desqualificant directa.

La jugadora del sènior femení del CB Calella ha afirmat que les continuades mostres de menyspreu de l’àrbitre, que va deixar anar frases com “d’un segona catalana femení i que no es pensi que xiularé res”, tenen un clar component masclista. Escoltem Clàudia Puig explicant què va passar des del moment en què expulsa l’entrenador Àlex Moral per queixar-se de la seva permissivitat respecte a les accions dures.

Xiula aquella falta i l’Àlex es queixa com ho hagués fet tot entrenador. Amb la seva resposta passiva va donar a entendre que “venia a passar el rato a xiular a quatre pepes, deixa’m estar”. Comentaris totalment determinats pel fet d’arbitrar dones. Si hi haguessin dos àrbitres, com a la Segona Masculina, potser s’hagués posat les piles.

La jugadora calellenca ha justificat que, davant d’això, l’equip finalment no es plantés i seguissin jugant, entenent que les accions que s’han de prendre per denunciar aquest tipus de situacions han d’arribar de dalt. De la junta directiva, per a la qual i també per al públic ha tingut paraules d’agraïment pel suport que van rebre diumenge al pavelló.

El sènior femení, segons ha avançat Puig, també està decidit a fer notar el seu malestar davant la Federació Catalana de Basquetbol.

El nostre segon [entrenador] va dir que havien anat a jugar i que de la resta se n’encarrega la junta perquè aquest tipus d’àrbitres no tornin a xiular. El club, segons el que sabem, emprendrà accions davant la Federació però nosaltres com a equip vam decidir que també faríem alguna cosa.

Clàudia Puig, que és també entrenadora del júnior femení B del CB Calella, ha posat de relleu l’aposta que el club local fa envers l’esport femení.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista a Clàudia Puig durant el programa La ciutat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *