Vaga a l’ensenyament públic: els professors reclamen revertir les retallades

Avui hi ha convocada una vaga per part del Sindicat de Professors de Secundària, la CGT i USTEC-STEs. Una vaga que s’afegeix a la dels treballadors dels centres d’atenció primària i de la sanitat pública i concertada que s’està portant a terme durant aquesta setmana.

Ramon Font, portaveu d’USTEC-STEs ha explicat en una entrevista a l’Info Vespre que el sindicat ha volgut incidir en la negociació entre el govern i els grups parlamentaris per tal que s’aprovin uns pressupostos més expansius en el camp de l’ensenyament.

Hem posat una línia vermella, seria el retorn de l’horari lectiu que només serien 45 milions d’euros com a irrenunciables. Hem de pensar que caldria més de 10 mil milions d’euros per pressupostar en educació apart del que ja tenim pressupostat per complir el que diu la llei d’educació de Catalunya per això quan diem 45 milions d’euros com a irrenunciables. De fet tot el pa aquest econòmic de revertir les retallades podria quedar en l’àmbit de la mesa d’ensenyament que no arriba als 200 milions d’euros en el pressupost del 2019.

El sindicats convocants han fet públiques les seves reivindicacions destacant que volen recuperar les condicions, no només pressupostàries, anteriors a les retallades iniciades al 2010. Consideren que la prosperitat econòmica dels darrers anys permet augmentar la dotació econòmica en els serveis públics.

Aquestes mesures de les retallades quan es van aplicar se’ns va dir que eren de manera extraordinària, es a dir que era excepcional, que donada la situació es responia amb rescissió. Això es podia entendre, es podia no compartir perquè s’havia fet un rescat bancari que havia provocat aquesta recessió però era real que l’economia anava cap avall. Ara, després de 5 anys estem en una situació inversa i en canvi a l’hora de repetir el creixement cap a la població, per què en el fons el que estem demanant son uns millors serveis públics, doncs això ara tocaria que ens arribés a tots el creixement i no només a qui li està arribant fins ara.

Font ha explicat que les negociacions amb la Conselleria d’Ensenyament són llargues però que no han arribat, de moment, a cap acord.

La darrera mesa de negociació va ser divendres, no hi va haver novetats, compromisos de cap mena. En el comitè de vaga només es va parlar dels serveis mínims; no ens diuen que no a res però no ens donen cap concreció ni cap compromís del que serien les nostres demandes. Ho fien tot al pressupost, diuen que ja han passat les nostres demandes a Economia i que en funció de les respostes d’Economia prioritzaran. El que hem de fer nosaltres és ajudar a prioritzar, de fet, aquest ha estat un curs continuista.

Entre les seves reivindicacions, els sindicats demanen el retorn a l’horari lectiu del curs 2009-2010, la reducció progressiva de les ràtios d’alumnes per classe i l’increment del personal de suport per atendre als alumnes amb necessitats educatives especials.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra amb el portaveu nacional d’USTEC-STEs, Ramon Font.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *