[Vídeo] Calella en Comú vol premiar els habitatges que col·loquin plaques solars

L’equip dels comuns ha organitzat una taula informativa a la plaça de l’Església per comunicar els punts sobre energies renovables i sostenibles del seu programa electoral. La formació aposta per posar plaques solars als equipaments públics.

L’alcaldable Josep Maria Juhé marca la “sostenibilitat” com un dels grans eixos del programa electoral de Calella en Comú.

La nostra idea de campanya és estar molt a prop de la gent. Muntem aquesta parada per informar de tots els punts del nostre programa però especialment el tema de les energies renovables i sostenibles. La nostra idea és intentar fer de Calella una ciutat sostenible en tots els aspectes i per això ens hem presentat i estem aquí.

Aquest darrer és un dels punts principals del programa electoral. La seva proposta és vincular les activitats al voltant de les energies renovables (reparar les cases, rehabilitar) amb creació de llocs de treball i ser més sostenibles.

Les propostes més específiques en tema d’energia solar, per exemple, l’aprovació de l’ordenança solar. Que hi hagi un reglament que pugui beneficiar a tots els particulars, a tots els habitatges que vulguin col·locar plaques solars. Un altre aspecte seria coordinar-se amb altres Ajuntaments per crear una Agencia de l’energia, amb la capacitat de produir energia aquí a Calella, per exemple, aprofitant els equipaments públics posant plaques solars. És múltiple en diversos aspectes però tots en una sola direcció que és reduir l’impacte de CO2 que té la nostra societat en aquest cas Calella i augmentar la sostenibilitat al conjunt de la ciutat.

Aquest matí de dissabte a la plaça Primer d’octubre informaran ‘de manera genèrica, pensant amb l’agricultura de proximitat, qualitat i vinculada al paisatge que envolta Calella’, diu Juhé com també ‘Una idea de ciutat que no s’acaba en els carrers sinó que també contempla les rieres, les muntanyes, tot el que és el conjunt del territori’.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat