[Vídeo] Concentració contra la detenció de Carles Puigdemont


Avui s’ha convocat una concentració davant l’Ajuntament de Calella en suport a Carles Puigdemont després que ahir hagués estat detingut a Sardenya.

L’acte ha comptat amb la lectura del manifest signat per l’Associació de Municipis per la Independència. En aquest manifest l’alcaldessa Montserrat Candini ha assegurat que la repressió contra els líders polítics catalans segueix tot i els indults, tot i això s’ha mostrat profundament alegra per l’alliberació del 130è president de la Generalitat.

Aquest fet, que ens alegra profundament demostra, però, que el joc brut i les trampes per part de l’Estat Espanyol continuen. Un estat amb un llindar democràtic precari i que només actua amb un gran sentiment de venjança i d’odi cap al nostre poble i cap als nostres líders polítics. Amb la posada en llibertat del president Puigdemont, que mai hauria d’haver estat detingut, l’Estat Espanyol cada vegada està més sol a Europa, davant les seves argúcies legals per destruir el legítim clam d’un poble que vol exercir els seus drets.

A més, Candini ha assegurat que sortiran al carrer tantes vegades com faci falta per a defensar la llibertat i ha afirmat que el camí cap al projecte de país de Catalunya segueix endavant i s’aixecaran tantes vegades com siguin necessàries.

Avui, un cop més, ens trobem novament al carrer, davant els Ajuntaments, que són les institucions que vetllem, des de tots els racons de Catalunya, perquè es pugui viure en llibertat. Hem sortit a les places centenars de vegades i ho farem tants cops com sigui necessari. Avui ens posem al costat del President i eurodiputat Puigdemont i continuem demanant a la justícia europea que protegeixi la seva llibertat que és la nostra.

Per la seva banda la secretaria general del PDeCAT ha afirmat que l’única solució possible és amb el diàleg i la democràcia tot i que des d’altres sectors busquen la confrontació.

Aquesta qüestió només es resoldrà dialogant i amb les urnes, una vegada mes continua l’intent de confrontar i no trobar una solució real

A més també assegura que a nivell internacional l’estat espanyol quedarà en evidència a causa de la seva estratègia de confrontació judicial i no democràtica.

Tard o d’hora a nivell internacional serà evident que aquesta estratègia de repressió, per evitar que Catalunya sigui una nació posa en evidencia que encara cal aprendre per a poder-se considerar una plena democràcia.

Finalment, en referència a la taula de diàleg Chacón afirma que segueixen apostant i creient totalment en ella.

Nosaltres seguim apostant per la taula de diàleg, perquè dialogant és com s’arriba a acords, no donem més arguments a qui busquen la confrontació.

D’altra banda Elena Díaz ha assegurat que el Partit Socialista respectarà totalment la justícia com en qualsevol altra procediment judicial.

L’opinió dels socialistes és de respecte total a la justícia, i que acabi decidint quin serà el futur de l’expresident Carles Puigdemont.

Així doncs s’ha celebrat la concentració a la Plaça de l’Ajuntament on també hi han estat presents tant Esquerra Republicana com la CUP.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat