[Vídeo] El “take away” salva del tancament als bars i restaurants de Calella


La gran majoria d’establiments han optat per aixecar la persiana i oferir el servei per emportar en el primer dia de les noves restriccions per la Covid, que prohibeixen el consum dins dels establiments o a les terrasses. Han entrat en vigor aquesta mitjanit, per un període de 15 dies, després de publicar-se al Diari Oficial de la Generalitat però a l’espera del pronunciament de la justícia, que s’espera es produeixi aquest divendres.

Els bars i restaurants de Calella han optat majoritàriament per acollir-se a l’única opció que els permet mantenir obert el negoci: oferir menjar per emportar o l’entrega a domicili, una pràctica que ja va sumar molts adeptes durant el confinament, especialment per l’àpat de la nit.

Les noves mesures decretades per la Generalitat per frenar la propagació del coronavirus s’han rebut amb resignació entre el sector de la restauració, que tot just havia començat a agafar oxígen durant els mesos d’estiu, en què havia caigut i molt l’activitat per la falta de visitants. I amb indignació per les formes amb què s’ha produït, amb dubtes fins a última hora sobre la suspensió de la totalitat del decret per la falta d’aval del TSJC.

En general, s’esperen que hi hagi una davallada de l’activitat i per això avui ja s’han vist cafeteries, bars i restaurants amb menys treballadors que l’habitual. Serà un altre dels efectes col·laterals de les noves restriccions que s’han anunciat per un període de 15 dies, a fi i efecte de revisar-ne el resultat i, en funció de la situació epidemiològica que hi hagi, decidir si es mantenen o s’aixequen. Amb el cap cot, els empresaris admeten que es preparen perquè durin unes quantes setmanes més.

Aquest matí l’alcaldessa Montserrat Candini ha traslladat un missatge de solidaritat per la sotregada econòmica que tornen a patir, davant la qual ha expressat la seva enorme preocupació. En aquesta línia, ha dit que demanaran a la Generalitat que els ajuts promesos per a la restauració, per un import de 40 milions d’euros, siguin a fons perdut per veritablement contribuir a la sostenibilitat dels negocis.

Mesures que no passin per crèdits o finançament a retornar, sinó que siguin a fons perdut. És l’única manera de mitigar el dany tan estructural i important per al conjunt d’autònoms.

L’alcaldessa ha demanat confiança en les administracions en la seva presa de decisions per combatre la pandèmia i complir amb les mesures bàsiques de distància, higiene de mans i ús de la mascareta. Candini ha cridat a tenir una actitud responsable en les conductes individuals però també pensant en el bé de la comunitat. Per això ha dit que cal posar en coneixement de la policia si es produeix algun incompliment.

Estar molt amatent, amb una mirada molt més plural, per poder advertir si en algun indret concret s’estan incomplint coses.

L’Ajuntament de Calella crida a la ciutadania continuar fent l’esforç col·lectiu per lluitar contra la Covid, i així ho recull la nova pancarta que penja del balcó de l’edifici consistorial, amb els símbols dels nous hàbits quotidians de salut pública: distància, mans i mascareta.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat