[Vídeo] Els netejadors de l’Hospital de Calella es concentren per reivindicar el seu paper clau en la crisi de la Covid-19


CCOO i UGT han convocat concentracions davant d’hospitals, centres d’atenció primària o sociosanitaris aquest matí per reivindicar el paper clau que ha tingut el col·lectiu de netejadors en la crisi del coronavirus. Han estat lluitant a primera línia en els hospitals però no rebran la compensació que farà la Generalitat als sanitaris.

Desenes de persones s’han concentrat aquest matí davant la porta d’urgències de l’hospital de Calella per reclamar millors condicions laborals per un col·lectiu que també ha estat lluitant a primera línia contra la covid-19 però que en molts casos és dels més oblidats. Es tracta dels professionals de la neteja i el manteniment. Segons els treballadors de neteja de l’Hospital de Calella, han convocat la protesta per denunciar la “invisibilitat” que pateixen i reclamar una compensació per col·lectiu, que, tot i estar en primera línia de la lluita contra la covid-19, ha quedat exclòs de la gratificació extraordinària pel personal sanitari i de residències del Govern.

Fernando Serrano és el representant sindical dels treballadors de neteja de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva:

Volem que ens reconeixin la tasca realitzada amb l’hospital de Calella perquè ens han tractat com si fossim personal de segona. No han comptat amb nosaltres per res. Ni per donar-nos EPIS, ni per les pagues… Com si no haguéssim tingut cap mena de risc o contacte amb els pacients. Nosaltres ho netejem tot, des de la barana d’urgències als box. Volem que ens reconeixin la feina feta i que nosaltres també estem a primera línia de lluita. No es pot prescindir de nosaltres, si no netejem, el pacient no pot entrar.

La manifestació l’han convocat els sindicats CCOO i UGT davant de tots els hospitals i centres d’atenció primària per reivindicar “el paper essencial” que han tingut aquests treballadors per evitar que la pandèmia es propagués més. La mobilització ha estat de 15 minuts aprofitant el descans de l’esmorzar a les portes dels centres de treball per exigir el pagament de la compensació anunciada pels sanitaris.
Les organitzacions en defensa dels drets dels treballadors recorden que el personal de neteja “ha estat exposat al mateix risc, la mateixa pressió psicològica i amb mitjans de protecció precaris” que la resta i s’ha enfrontat a “unes càrregues de treball pràcticament inassumibles”. Per això també sol·liciten l’abonament del plus perillositat establert en el Conveni col·lectiu de neteja, davant les habituals situacions de risc i perillositat que pateixen els netejadors.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *