[Vídeo] IRONMAN i Calella renoven la unió per organitzar el triatló “més gran del món”


El 70.3 Barcelona i l’IRONMAN Barcelona es disputaran el mateix dia, el mes d’octubre, en les tres pròximes edicions, del 2021 al 2023, segons es recull en la pròrroga del conveni que les dues parts han formalitzat aquest matí. La prova calellenca es convertirà en la més important del món amb 6.500 esportistes competint simultàniament. L’organització treballa en l’adaptació dels espais i del flux de competició per garantir la màxima seguretat.

L’alcaldessa de Calella i el director regional d’IRONMAN per al sud d’Europa, Agustí Pérez, han comparegut aquest matí en roda de premsa anunciant que el format d’un sol dia es mantindrà fins el 2023, assumint el repte de convertir l’esdeveniment en una icona per a la prestigiosa marca IRONMAN.

signaturaAgustí Pérez:

Farà que aquest esdeveniment sigui únic al món, el més gran del món, per sempre. És important per una ciutat com Calella esdevenir un referent mundial de l’esport per la nostra empresa. Calella ofereix tot el que necessiten els atletes i les seves famílies, gaudir d’un entorn incomparable i d’uns circuits increïbles.

Montserrat Candini:

Serà un únic dia, però doblem participació. No perdem la quantitat de participants ni nits d’hotel. Tornarem a ser escenari i territori, amb finestra al món, d’un esport com el triatló amb una marca de primera categoria com ho és IRONMAN.

 

Des de Calella es calcula que l’esdeveniment generarà unes 20.000 pernoctacions hoteleres només els dies immediatament anteriors i posteriors a la prova.

Preveiem 20.000 nits d’hotel, un impacte important per a un mes d’octubre que aquest any ens farà anar més tranquils. Perquè tot apunta que no patirem el que estem patint ara, encara que comencem a veure la llum al final del túnel.

Per l’alcaldessa de Calella, l’impacte de l’IRONMAN és innegable en termes econòmics i també de transformació de la ciutat, consolidant la destinació local com un referent mundial a nivell esportiu.

Una prova que s’adapta a la nova normalitat

L’evolució de la pandèmia des d’ara fins l’últim trimestre de l’any, i amb quin grau d’immunització s’hi arribi, determinarà com es podrà celebrar la competició. Es treballa comptant amb el màxim de participants inscrits –per ara són 6.500 de 85 nacionalitats– i amb l’objectiu de garantir-los protecció davant la Covid.

Dependrà de quines restriccions hi hagi vigents a l’octubre i quin protocol s’exigeixi. Des d’IRONMAN, refermen el seu compromís per la seguretat d’esportistes i acompanyants, i tot l’equip que fa possible l’esdeveniment.

IRONMAN està molt conscienciada a seguir treballant amb esdeveniments segurs, de primer ordre mundial en seguretat i higiene, seguint totes les indicacions que ens doni el Govern i el Procicat.

En aquesta edició del 2021, l’organització introduirà algunes modificacions de circuits i espais per reduir els punts de contacte entre els participants, sense afectar a la seva “experiència” de competició.

Per exemple, el Camp de Futbol de Mar, on es fa la transició, el doblarem agafant l’aparcament de Renfe, que serà on anirà a parar la cursa de mitja distància. Les dues proves estaran sempre separades, també a les sortides. Per això, buscarem un espai més gran a la platja (…) I la zona Expo la traslladarem al Passeig Manuel Puigvert, on es fa la Fira. Així guanyem espai per córrer fins a l’arribada a la zona de Garbí.

El director regional d’IRONMAN per al sud d’Europa ha recalcat que el protocol de seguretat per aquesta edició del 2021 l’acabarà de definir l’evolució de la pandèmia i que contemplen qualsevol escenari. Des d’un hipotètic cribratge dels participants fins a la decisió d’haver de limitar o restringir l’accés del públic a l’arribada.

No és un aspecte que estigui fora del nostre pensament que no hi pugui haver públic o podria ser que es restringeix. Com s’està fent en altres llocs en espais tancats, aquest és obert, cal remarcar-ho.

El multitudinari esdeveniment que afrontarà Calella a finals d’any tindrà al capdavant una nova cara. Adriana Carreter s’estrenarà com a nova directora de l’IRONMAN Barcelona.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat