[Vídeo] La reconversió dels locals comercials de Jovara en habitatges, pendent de la nova normativa catalana


El nou decret llei de mesures urgents d’habitatge que el Govern de la Generalitat preveu aprovar el pròxim mes de setembre donarà cobertura a la proposta per reconvertir els locals comercials de Jovara en habitatges de lloguer social. “No es tracta només de la implementació de nous habitatge socials sinó facilitar la transformació d’espais com el del carrer Jovara, on la dinamització passaria per la humanització”, ha indicat l’alcaldessa Candini.

La proposta per donar sortida als locals comercials de Jovara com a habitatges de lloguer social la va fer Junts per Calella durant la campanya electoral i avui l’ha valorat el secretari d’Hàbitat Urbà i Territori de la Generalitat, Agustí Serra, en una visita a l’Oficina Local d’Habitatge de la plaça Vicens Ferrer.

Aquest decret no ho podrà solucionar tot però sí que proporcionarà noves maneres d’entrendre l’habitatge i l’allotjament, sobretot sota un concepte del que ha de ser la ciutat del present i del futur, des del punt de vista urbanístic o social.

La proposta electoral consisteix en impulsar un Pla especial urbanístic al qual es puguin acollir els propietaris de locals en planta baixa, amb un mínim de 50 metres quadrats de superfície, i que compleixin els requisits d’habitabilitat i d’accessibilitat.

El secretari d’Hàbitat Urbà i Territori de la Generalitat de Catalunya s’ha compromès en nom del Govern català a col·laborar amb l’Ajuntament de Calella per facilitar l’execució de nous habitatges socials. L’executiu local en projecta una part a la mateixa plaça Vicens Ferrer, sobre el futur Centre Cívic.

Li hem explicat els projectes tant aquí com en una altra possible ubicació pendent de tancar. Són projectes que tenim estudiats sobre el territori i no és només una voluntat.

A la reunió els ha acompanyat el president de la Fundació Hàbitat Solidari, que té la seu a les dependències de l’Oficina Local d’Habitatge. Sobre la seva activitat, el responsable de la Generalitat ha ressaltat que estan fent una feina excel·lent, gestionant poc més d’un centenar de pisos i tramitant a l’entorn de mig miler de sol·licituds d’ajuts al lloguer, respectivament.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *