[Vídeo] La Temporada Lírica amplia la programació fins als 9 espectacles, combinant petit i gran format


La Temporada Lírica “Ciutat de Calella” ha presentat la programació de la desena edició, ampliada a 9 espectacles i combinant petit i gran format. El Cor i l’Orquestra Simfònica Harmonia han preparat un cartell variat, amb òpera, sarsueles i lírica; i altres propostes més intimes de recitals i música instrumental. La temporada s’inaugurarà el pròxim mes de maig i s’allargarà fins el desembre, amb el tradicional concert de valsos i polques de tancament. Les entrades es posaran a la venda després de Setmana Santa al portal entrapolis.com, a preus que van dels 10 als 25 euros. Es treballa preveient que es mantindrà la limitació d’aforament al 50% per als recintes tancats, considerant la possibilitat que l’evolució de la pandèmia pugui modificar-ho.

Roda de premsa conjunta de l’Associació Cor i Orquestra Harmonia i l’Ajuntament de Calella, que n’és un dels principals patrocinadors, per presentar la programació de la Temporada Lírica Ciutat de Calella, que enguany arriba a la desena edició, recuperant algunes de les propostes musicals que s’havien previst pel 2020 i finalment es van haver de cancel·lar.

La temporada musical s’inaugurarà el 23 de maig amb un Tastet líric, el concert dels guanyadors del Premi Conxita Badia que organitza l’entitat. Anirà a càrrec de les sopranos Sílvia Sabater i Laia Cladellas, i els pianistes Marina Pelfort i Gonzalo Redondo.

Seguirà amb les representacions de La tabernera del puerto de Pedro Sorozábal. Una sarsuela escenificada que el cor i l’orquestra calellencs havien preparat pel 2020 i que finalment es posarà en escena aquest juliol a la Sala Mozart. El divendres 2 i el dissabte 3 de juliol, a les 21h; i el diumenge 4 de juliol, a les 19h.

Sorozábal és un compositor amb molta complicació. És una sarsuela que té fragments importants, des de la famosa romança de tenor “No puede ser”, la romança de tenor, la romança de soprano, duets, moments orquestrals genials… Aquí comptarem amb Núria Lamas, soprano, Beñat Egiarte, tenor, Lluís Sintes, baríton; o la col·laboració especial de la calellenca Maria Rosa Serra.

Durant els mesos de juliol i agost, la Temporada Lírica entra dins la programació del NEC amb les propostes que s’han presentat de petit format. El concert de piano a quatre mans amb el Duo Sánchez & Fortuny (10 de juliol, 21.30h); el recital del baríton Ferran Albrich acompanyat de Marc Serra, al piano (17 de juliol, 21.30h); el concert de clàssics de pel·lícula i tangos amb el quartet de corda d’Òscar Vilaprinyó, Fina Bonet, Antoni Mallol i Domènech Surroca (7 d’agost, 21.30h); i el recital dedicat a la cançó napolitana amb Albert Deprius i el pianista Josep Buforn (14 agost, 21.30h). Tots els concerts es faran al Far i costaran 10 euros.

Entremig, una de les grans propostes de l’edició: la Gala d’Òpera amb fragments de La Traviata, Aida, Carmen o el Barber de Sevilla, entre d’altres. A l’escenari, la soprano Beatrice Jiménez-Marconi, la mezzosoprano Laura Vila, el baríton Toni Marson, amb la directora Isabel Moren i Albert Deprius a la direcció musical.

Ens animen a fer una nova experiència al Parc Dalmau amb un gran concert amb totes les distàncies i mesures de precaució. Serà un concert dedicat exclusivament a l’òpera, de compositors italians i francesos, amb títols com “Aida”, It trovatore, La traviata, Madamma Butterfly, Nabucco… Comptarà amb la participació del Cor Harmonia, el Cor Scandicus del Masnou i el CordHomes d’Osona. Tindrem una massa coral molt gran.

Per la Festa Major de la Minerva, el diumenge 26 de setembre, es farà a l’envelat de mar la versió concert de la sarsuela catalana per excel·lència, Cançó d’Amor i de Guerra, que ja s’havia programat pel 2020 i es va cancel·lar per la pandèmia.

Si Déu vol, i el Covid ho vol, ho farem com sempre a l’envelat. Amb la participació de sis cantants solistes i una actriu, la calellenca Dolors Vives, que ajudarà a filar l’argument perquè no serà una obra escenificada.

La programació de la desena edició de la Temporada Lírica es tancarà el dia de Sant Esteve amb el Concert de valsos, polques i nadales, a la Sala Mozart.

Les entrades es posaran a la venda després de Setmana Santa al portal entrapolis.com a preus que van dels 10 als 25 euros.

Es vendran les entrades de tots els espectacles. Tenim marcat el 50% i això ens toca la pera perquè si venen la meitat de l’entrada i llavors ens canvien les condicions i permeten augmentar, gairebé no tindrem marge per adaptar-nos.

El certamen arriba a la desena edició amb un cartell musical molt variat i carregat d’energia i il·lusió després d’un any difícil. Compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Calella, que ha reduït la subvenció que hi destina fins els 22.000 euros. L’alcaldessa Montserrat Candini refermava el compromís del Govern amb la cultura, defensant el seu potencial també econòmic.

Per a nosaltres, és tant prioritari que el comerç aixequi la persiana com que la cultura aixequi el teló. És el nostre compromís perquè la cultura és segura i és també economia.

La desena Temporada Lírica té el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Maresme.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat