[Vídeo] Pocs alumnes en el primer dia de reobertura de les escoles


Tan sols 10 alumnes de sisè de primària han retornat avui a l’escola El Far de Calella. Dia en què les escoles de Calella han pogut reobrir les portes per acollir als alumnes que finalitzen etapa, com els de sisè de primària, els més petits, com els d’infantil, i aquells que tenen els pares treballant fora de casa. La resta només hi podran anar molt puntualment a fer tutories.

Mascareta d’ús obligatori, control de temperatura i gel hidroalcohòlic per desinfectar-se bé les mans. Aquest ha estat el protocol d’entrada a l’escola El Far de Calella on avui tot just han retornat l’aula una desena d’alumnes de sisè de primària. A infantil, l’altra etapa educativa on els alumnes podien retornar, no ha assistit cap alumne i les aules de P3,P4 i P5 han quedat buides. Durant aquestes dues setmanes que queden de curs, els alumnes no faran hores lectives, sinó que es farà un acompanyament i suport emocional per tancar l’etapa. Una tornada amb poc seguiment però molt desitjada pels qui avui, tres mesos més tard, s’han retrobat amb companys.

Tenia ganes de tornar i poder abraçar-los a tots. Puc veure a tots els meus amics encara que no pugui apropar-me. A més, també he vist al meu professor, l’Ignasi, i tenia moltes ganes.

 

Tenia moltes ganes de tornar a l’escola per poder tornar a veure els meus amics i acomiadar-me de tots perquè l’any que ve anirem a l’institut i a molts ja no ens veurem.

I és que les escoles han obert però amb unes estrictes mesures de seguretat. La mascareta és obligatòria pels més grans de cinc anys i cal mantenir la distància de dos metres en tot moment. També pels professors. A més, tot el material és d’ús individual i no es distribueix paper excepte per casos imprescindibles. Durant aquests deu dies de final de curs atípic també queden descartades les activitats esportives.

És tot molt estrany, tots separats, no hem reconegut ni la nostra aula.
Hem arribat, ens han ficat el gel, ens han pres la temperatura i ens han deixat entrar. Un cop a la classe hem vist doncs que estava separada totes les taules i cadires però més enllà d’això per la resta tot normal.

Totes aquestes mesures que han pres avui les escoles seran el preludi de què passarà al setembre. Caldrà distribuir els alumnes en grups reduïts, de fins a 13 alumnes a primària i 15 a secundària, com a màxim. De tota manera, els centres hauran de continuar oferint classes a través d’internet, com fins ara, fins a final de curs.

Fer les classes en línia, ha estat bé, és el millor que han pogut fer en aquesta situació. Prefereixo quedar-me a casa que haver de mantenir distàncies i mascareta.

Bé, una miqueta estressant. Hem pogut avançar però jo prefereixo venir a classe perquè ha estat molt empipador. Amb les trucades sí que avançàvem temari i així però ha sigut diferent.

Després d’onze setmanes de classes telemàtiques avui per fi les aules han tornat a rebre alumnes, encara que fossin pocs.

 


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *