Xavier Rigola: “Cada any el Festimatge va pujant esglaons”

Avui s’ha celebrat la gala de cloenda i el lliurament de premis del Festimatge 2019. En la 14ena edició la participació ha estat novament d’èxit: s’han rebut 3.263 fotografies de 288 autors provinents de 45 països d’arreu del món i 892 curtmetratges. En total, s’ha concedit 113 premis entre les diferents categories.

El fotògraf nordamericà Thomas Lang, guanyador del Premi d’Honor Trofeu Torretes de fotografia, ha expressat la seva gratitud pel reconeixement rebut per part del jurat del Festimatge, que organitza Foto-Film Calella. De la seva banda, el francès Jean Banc s’ha fet amb el Pin Blau de la FIAP (Federació Internacional d’Art Fotogràfic) per haver obtingut la millor puntuació de la suma d’acceptacions a les seccions de color, monocrom i El Mar del Trofeu Torretes de Fotografi.

En la secció de cinema, Carlos García de Dios ha recollit el Premi d’Honor del Trofeu Torretes pel curtmetratge SUBWAY. El realitzador calellenc Ïu Juhé ha rebut el Premi Ciutat de Calella per Mugling, un film sobre els nens esclaus de l’Índia.

Xavier Rigola, president de Foto-Film Calella, ha afirmat que el festival de la imatge de Calella millora a cada edició. També ha posat de relleu l’acceptació dels tallers que se celebren durant el mes de la programacio.

El balanç és positiu. Algun any hem tingut problemes amb els tallers perquè no hi havia prou gent i aquest any hem hagut de posar el cartell de “no hi ha entrades” quinze dies abans. I cada any es presenten més [fotografies i curtmetratges] i això ens arriba a portar alguns problemes de temps per poder visionar 800 curts i prop de 3.000 fotografies. En el fons ens agrada perquè el Festimatge s’internacionalitza i tenim participació de més lluny.

Satisfacció per la quantitat de participació però també per la qualitat dels treballs que han entrat a concurs, tal com ha recalcat el president de Foto-Film Calella.

No crec que poguem pujar més en això, ja estem en un nivell d’excel·lència en la secció de fotografia. I en la de curtmetratges el millor és que ens estan arribant molts treballs d’autors novells perquè podem dir que “comencen amb nosaltres”. Som el primer esglaó perquè després s’atreveixin amb reptes més grans i arribin ben amunt. Hem de contribuir a fer de trampolí de la gent que està començant. Venir al Festimatge és ja quelcom important.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *