17,8 hectàrees cremades al Maresme aquest estiu

Imatge de la zona cremada a Pineda de Mar, el 3 de juliol

Les altes temperatures, la falta de pluges i la greu sequera acumulada als boscos feien preveure una campanya molt complicada que, finalment, s’ha saldat amb menys superfície cremada que els últims anys. És el balanç d’actuacions que ha fet públic el Departament d’Interior durant la campanya forestal d’aquest any. A la nostra comarca s’han cremat 17,8 hectàrees, entre massa forestal i agrícola.

Malgrat que el nombre d’incendis registrat ha estat superior, el nombre d’hectàrees cremades s’ha reduït quasi bé un 35% respecte l’any passat.

Aquesta campanya s’han cremat 1.261 hectàrees, entre massa forestal i agrícola, mentre que l’any passat es van cremar 1.893 hectàrees. Si només ens fixem en els incendis agrícoles, la superfície cremada ha estat de 460 hectàrees.

Pel que fa al nombre d’incendis de vegetació, en total, s’han comptat 2.819 focs; 835 agrícoles i 608 de vegetació forestal.

A la nostra comarca, aquest estiu hi han hagut petits incendis, a Pineda, el 3 de juliol, a la zona de la Can Cornet, es van cremar 3,8 hectàrees de vegetació, i el 25 de juliol, a Cabrils es van cremar 2 hectàrees de matolls.

L’incendi més important que es va declarar al Maresme aquest estiu, va ser el 17 de juliol a Teià, on van cremar 12 hectàrees de massa forestal.

A Catalunya, l’incendi més important va ser el que va afectar Artés (Bages), el 5 d’agost, on es van cremar 363 hectàrees. El segueixen el foc de Tivenys (Baix Ebre) el 27 de juliol, amb 109 hectàrees; i el de Sant Fruitós de Bages (Bages), al 22 de juny, on es van cremar 105 hectàrees.

El 8% dels incendis són provocats per fumadors

Les causes dels incendis, tot i que encara no s’han tancat les investigacions d’alguns incendis de l’estiu, hi ha un 16% que es consideren intencionats; un 13% són originats per llamps i el 8% han començat a partir d’una burilla, on aquest percentatge s’ha incrementat respecte a la mitjana des últims 10 anys, que era d’un 5%.

Els incendis per burilles acostumen a produir-se en vies on hi ha unes condicions d’humitat relativa molt baixa i altes temperatures, fet que provoca que aquests incendis avancin molt ràpidament.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *