27 d’octubre a la nit: l’últim sopar del restaurant Sant Pau després de 30 anys a l’elit mundial

Carme Ruscalleda, en un servei a la cuina del Sant Pau

El restaurant de Carme Ruscalleda ha estat un dels establiments que han prestigiat la gastronomia catalana a nivell mundial i un dels noms que cada any apareixen a la Guia Michelin.

La cuinera Carme Ruscalleda ha decidit que el Sant Pau abaixi la persiana el pròxim 27 d’octubre per convertir-lo en un bar que regentarà la seva filla, Mercè Balam. El tancament no suposa la jubilació de Ruscalleda. Diu que malgrat apaga els fogons, de jubilar-se res de res… la feina continuarà en altres àmbits. Queda encara el restaurant de Tokyo i després moltes col·laboracions a mitjans de comunicació diferents i revistes especialitzades.

Tècnicament dilluns hauria de ser jubilació o parada, que no ho serà, ja tinc compromís a Lloret de Mar amb un comercial de vaixelles juntament amb el meu fill per triar vaixelles noves per Tokyo. Per tant serà tot el matí treballar, fotografiar, pressupost,.. això no para. Col·laborem amb un parell de ràdios, amb una revista gastronòmica, amb escoles,… això no s’atura. Els fogons si que s’apagaran aquest dissabte, però es guardarà totes les instal·lacions perfectes perquè serà realment on es courà per primera vegada aquell projecte, aquella idea que després arriba a Tokyo o després se’n va a Barcelona

Pel què fa als treballadors diu que han fet la liquidació més alta que es podria fer. Tots tenen feina. La xef ha destacat que es tracta d’un fi de festa amb la satisfacció d’èxit que comparteix tot l’equip, que ha qualificat d’orquestra especialitzada.

Estan molt contents, són persones que brillen a la filosofia de la cuina de casa, aquesta filosofia que defensa tant Sant Pol i el Maresme. Estan molt satisfets perquè la casa fa la liquidació al preu més alt que la llei mana. Tots tenen feina. N’hi ha que ja comencen a treballar la setmana següent. Per tant, és una satisfacció d’èxit compartida amb tots. L’objectiu era poder mantenir un equip humà com una orquestra especialitzada, perquè és clar, ho vam arrencar que érem 7-8 per atendre el mateix nombre de clients. […] Tanquem amb un equip de luxe, amb una orquestra especialitzada, que quan entra el primer client es posa en marxa realment com un rellotge humà impecable.

El Sant Pau ha estat un restaurant que ha situat Sant Pol de Mar i la comarca del Maresme al capdavant de la llista dels referents gastronòmics. Un referent de tots els maresmencs, que abaixa la persiana per reinventar-se.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *