40 denúncies a patinets elèctrics des del gener

En el que portem d’any a Calella s’han interposat 40 denúncies a vehicles de mobilitat personal (VMP), que inclouen les bicicletes i els patinets elèctrics. Segons el tinent d’alcaldia Soufian Laroussi, responsable de Seguretat i Mobilitat, han sigut de tot tipus: per circular dues persones en el mateix vehicle, portar els auriculars o circular contradirecció. En el que portem d’any a Calella s’han interposat 40 denúncies a vehicles de mobilitat personal (VMP), que inclouen les bicicletes i els patinets elèctrics. Ara, s’ha acordat modificar la seva regulació per establir-la amb els criteris del Servei Català de Trànsit.

El ple d’octubre ha aprovat modificar l’ordenança municipal de circulació respecte els vehicles de mobilitat personal (VMP). La moció d’Estimem Calella per endurir les restriccions dels vehicles de mobilitat personal va prosperar amb la suma dels vots dels partits del govern, Junts Calella i el PSC.

Lucia Sánchez, d’Estimem Calella, va defensar la necessitat d’una modificació que inclogui els patinets elèctrics com a VMP, un fet que fins ara no es contemplava. Des del partit també s’ha reclamat realitzar campanyes de control i d’educació viària i revisar les conductes sancionables perquè també contemplin l’ús de telèfon o d’auriculars.

 

Des de l’equip de govern, el tinent d’Alcaldia responsable de l’àrea de Seguretat i Mobilitat, Soufian Laroussi, posava xifres a les infraccions dels VMP fins a octubre. Han sigut un total de 40 i, segons assegurava, de diferents tipologies com anar dues persones al mateix vehicle, circular amb auriculars o saltar-se semàfors.

 

Amb l’aprovació de la moció, l’ordenança s’adapta als criteris establerts pel Servei Català de Trànsit, la qual contempla els 16 anys com a edat mínima recomanada per circular amb VMP. També es recomana tenir una assegurança i especifica que l’ús del casc serà obligatori en els termes que estableixi el reglament. En aquest aspecte, Laroussi ha mostrat la voluntat de regular aquests aspectes i establir una edat mínima per conduir VMP, l’obligatorietat de dur casc i tenir una assegurança obligatòria.

El que sí que contempla la normativa catalana és la prohibició de circular dels VMP en voreres, rampes o passejos i recomanació de no transitar en espais preferents per a vianants. En els parcs públics, passejos i illes de vianants sí que s’hi pot circular sempre i quan no se superin els 10 quilòmetres per hora i només quan no hi hagi aglomeracions o senyals que ho prohibeixin estrictament, com seria el cas del carrer de l’Església.

Als carrers o a les vies amb una limitació de 50 km/h es recomana no circular amb VMP i queda prohibit fer-ho per travesseres i vies interurbanes. També es contemplen sancions que tenen a veure amb l’ús de dispositius electrònics durant la conducció.

Rebuig a una auditoria externa dels darrers 4 anys a l’Ajuntament

La moció d’ERC per realitzar una auditoria integral a l’Ajuntament de Calella ha estat desestimada pels partits de govern, amb l’abstenció del PP i els vots a favor d’ERC, la CUP, Estimem Calella i Calella En Comú Podem.

El grup republicà la demanava apostar per una “administració transparent”, en paraules de Xavier Ponsdomènech, portaveu d’ERC. La petició tenia com a objectiu comprovar el funcionament economicofinancer dels serveis de l’ajuntament i ha estat desestimada per – segons l’argumentació de l’executiu – usurpar les funcions a l’interventor municipal, a qui correspon la potestat de fer una auditoria externa.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

 1. Joaquín Gorreta Martínez ha dit:

  COMO DESARROLLAR CONCIENCIA ESPIRITUAL
  Con el patinete eléctrico

  1- velocidad aconsejable 20 kms
  2- aceleraciones suaves y progresivas, igual máxima comodidad y seguridad
  3- ceder el paso a todos los peatones posibles en tú trayecto, igual a máximos actos de conciencia
  4- agradece a los conductores que te ceden el paso, igual a educación espiritual
  5- tu relajación y evolución será progresiva a más tiempo más actos de conciencia, igual a pura inteligencia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *