Estimem Calella porta al ple el debat sobre les ocupacions i l’accés a l’habitatge

Locals comercials buits a l’edifici Parkinsol

Tres propostes d’acord d’Estimem Calella al debat plenari que tindrà lloc aquest dijous 5 d’octubre. El partit ha registrat una moció per demanar que s’elabori un protocol per a la detecció i erradicació de les ocupacions de locals comercials. En concret, sobre la situació que es continua produint a l’edifici Parkinsol i que preocupa i motiva la denúncia de molts propietaris, que fins i tot han hagut d’instal·lar sistemes de videovigilància a les zones comunes.

Segons exposa la regidora Lucia Sánchez, les ocupacions de locals comercials han esdevingut una de les principals problemàtiques de la ciutat d’aquest darrer estiu i apunta que, la majoria, tenen condicions d’infrahabitatge.

Hi ha hagut moltes denúncies i fets delictius, i també s’estan produint esdeveniments anòmals que detecten que es tracta d’infrahabitatges. Són locals que ni tenen cuina, ni dutxa, ni tots tenen lavabo.

Des del partit asseguren que s’ha fet una consulta al servei jurídic d’Habitatge, Urbanisme i Activitats de la Diputació. La voluntat és crear un protocol de detecció i erradicació de les ocupacions de locals per, segons Sánchez, si es detecta que no reuneix les condicions d’habitabilitat poder arribar a desocupar-lo.

Demanem que el protocol sigui aplicable quan hi ha una inspecció i es detecta que és un infrahabitatge perquè no té les condicions per ser un habitatge, i així arribar a desocupar el local.

En temes d’habitatge, també reclamen la creació d’un Registre d’Habitatges Buits i promoure estratègies per fomentar-ne el lloguer. Per això demanen la creació d’una taula de treball sobre mesures necessàries per a l’accés a l’habitatge, tenint en compte que Calella és un dels 140 municipis declarats com a zona de mercat residencial tensionat.

Finalment, Estimem Calella també demana endurir les mesures contra els patinets elèctrics a l’Ordenança Municipal i homogeneïtzar-la amb un model d’ordenança elaborat pel Servei Català de Trànsit. Entre altres mesures demanen augmentar les campanyes d’educació viària i reforçar la senyalització amb la simbologia específica d’un patinet.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *