45 joves calellencs rebran l’ajut estatal pel pagament del lloguer

lloguer jove 2

L’ajut estatal per al pagament del lloguer adreçat a joves de fins a 35 anys amb rendes baixes arribarà a 45 calellencs i calellenques. Les sol·licituds es van resoldre el passat 21 de setembre i el resultat s’ha comunicat a totes les persones que van presentar-se a la convocatòria. Segons dades de la Generalitat de Catalunya, 9.800 persones compleixen els requisits i, amb elles, s’esgota la partida pressupostària prevista per l’Estat espanyol.

L’import final de l’ajut no és lineal, sinó que pot ser de fins a 250 euros mensuals en funció dels ingressos de la unitat de convivència i l’esforç econòmic que els suposa el pagament del lloguer. Es concedeixen per un termini de 2 anys.

Les sol·licituds han estat valorades per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i les ajudes es vehicularan a través dels ajuntaments, que s’encarregaran de fer arribar els diners als inquilins o bé als llogaters.

En paral·lel a la resolució publicada la setmana passada, el Departament de Drets Socials va anunciar la convocatòria exprés d’un bo català adreçat a joves de fins a 36 anys que no hagin demanat o se’ls hagi denegat la prestació estatal. Es planteja com una mesura estructural –no només de dos anys– que contemplarà ajudes d’entre 20 i 250 euros, segons diferents ponderacions com el preu del lloguer al territori o la renda.

L’ajut es tramitarà des de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i les sol·licituds es poden presentar fins el 7 d’octubre al portal de tràmits de l’organisme. Els demandats han de ser titulars d’un contracte de lloguer o de cessió d’ús d’un habitatge, però també d’una habitació. Les rendes de qui vulgui optar a l’ajuda no han de superar els límits establerts a la seva ubicació geogràfica per a la unitat de convivència. En cas que hi hagi més d’una persona (de fins a 36 anys) titular del mateix contracte de lloguer, la sol·licitud es pot fer de manera individual. Si més d’un titular obté l’ajut, la suma no podrà superar el cost del lloguer o de la cessió.

La línia d’ajuts té una dotació pressupostària de 29 milions d’euros.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *