50 anys de la peixateria Soletat Mateu Rovira

¨Amb molta il·lusió i treballant molt !¨ Aquest és el secret per mantenir un negoci al llarg de 50 anys. Així ens ho ha explicat la Soletat Mateu, propietària de la peixateria que hi ha al número 9 del carrer Església de Calella, inaugurada l’any 1968 i que enguany està d’aniversari.

Diu que és l’herència dels seus pares, en Siset Mateu i l’Antònia Rovira que, després de casar-se l’any 42, van inaugurar una parada de peix al mercat municipal que la Soletat va mantenir fins l’any 2014. De fet, amb els seus pares va començar tot; un negoci familiar que ha vist com el pas dels anys ha anat deixant petjada, sobretot per la incursió de peixateries dins les grans superfícies comercials. Un fet que ha castigat molt al Mercat Municipal.

El que va canviar molt va ser la parada del mercat. De venir molta molta gent a comprar, ja que abans no hi havia res més, no hi havien supermercats ni res més. Llavors aquí sí que es va notar molt la decadència. Per això l’any 2014, quan van fer el mercat nou, jo ja vaig deixar la parada. Però la vam tenir més de 70 anys amb molta il·lusió i moltes ganes d’anar-hi. Precisament a la meva mare pobreta, li agradava molt l’ambient del mercat i anar a vendre a la plaça. És el que havia fet tota la vida.

On no han canviat tant les coses és a la botiga, on hi ha clients que fa 50 anys ja hi compraven. Diu la Soletat que la seva botiga és com un punt de reunió. I d’això se’n sent molt orgullosa.

Hem tingut una clientela molt fidel. L’any que ve en faré 65, si déu vol, i el dia de Nit Bona del proper any ja plegaré la botiga. I aquí s’haurà acabat tot. Jo tinc dos nois, en Jaume i en Narcís, que un és fuster i l’altre mecànic. Els meus nets són petitons, que també corren per la botiga eh !, igual que hi han corregut els meus fills i tothom. Aquesta botiga tinc l’orgull de dir que és com un punt de reunió.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *