Les Barraques acolliran una parada sobre alcohol, drogues i sexualitat segura

Foto: Sida Studi

Serà el cinquè any consecutiu que es muntarà una taula a la carpa de Barraques en la que es repartiran ampolles d’aigua i paquets de preservatius, a més d’assessorar sobre els efectes de l’alcohol i les drogues i sobre sexualitat segura. Aquest any, també estarà molt enfocat a la prevenció d’agressions sexuals.

En una entrevista al programa comarcal Ona Maresme, la tècnica de prevenció de drogues i salut, Mar Latorre, ha explicat que és una mesura molt ben rebuda pels joves que pot ajudar a evitar que s’estiguin de beure una darrera copa.

Ja és el cinquè any aquest i muntem una parada de prevenció amb agents de salut. La idea és donar informació i assessorament sobre drogues i sexualitat segura. Repartim aigües, per aquesta idea de que es vagin hidratant i evitar potser alguna consumició. Si els ofereixes l’aigua de forma gratuïta, potser se n’estan de beure altres coses i també ajudem al fetge a que aquell alcohol que han estat ingerint el metabolitzin millor i aguantin més la nit. És una mesura molt ben rebuda pels joves.

També ofereixen el ‘Kit del plaer’, un paquet en el que hi poden trobar dos preservatius i un lubricant. Compten amb la col·laboració de Sida Studi, una ONG que promou la salut sexual i la gestió dels riscos relacionats, com les malalties de transmissió sexual o els embarassos no desitjats.

A part de díptics, tríptics i tot el material que puguin agafar, també els regalem preservatius. Muntem els gegants encantats, que és una escultura que es va dissenyar, i ensenyem a posar el preservatiu. El joc és si m’ensenyes a posar-ne un, jo te’n regalo dos. Comprovem primer que el saben posar bé; si no el saben posar bé, com és la majoria de vegades, l’ensenyem a posar, i llavors els donem un paquet que és el ‘Kit del plaer’, que ens l’ofereix Sida Studi, i és un paquet on venen dos preservatius i un lubricant o bé el preservatiu femení i el preservatiu masculí i un lubricant.

La prevenció d’abusos i agressions sexuals s’ha intensificat arran del mediàtic cas anomenat «La manada», que va tenir lloc durant els Sanfermines del 2016. La sentència va condemnar als cinc acusats a nou anys de presó per un delicte d’abús sexual a una noia de 18 anys. El tribunal, però, va considerar que no hi va haver violació perquè no es podia acreditar que els acusats exercissin violència ni intimidació. La polèmica sentència va aixecar una onada de rebuig popular, que va sortir al carrer amb el lema «No és no».

A la paradeta repartirem la polsera del ‘No és no’ i també hi haurà cartells informatius i de sensibilització que ens ha cedit la Diputació de Barcelona. Per allà sempre hi ha la Guàrdia Urbana, també a la parada hi seré jo, que els puc donar un cop de mà o qualsevol persona de les que estan a la barra també podrien gestionar-ho. Però sobretot, tot el que seria Creu Roja, Policia Local, tots estem per evitar aquestes coses.

Les Barraques s’emmarquen en la Fira de Calella i l’Alt Maresme, que aquest any arriba a la 38ena edició i estarà dedicada al món del vi. Sota el títol «Vinyes vora el mar», tindrà lloc del divendres 21 de setembre al dilluns 24 de setembre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *