Manifestació silenciosa contra les pressumptes agressions de Deprius


La Comunitat Feminista s’ha tornat a manifestar, aquest cop en silenci, per denunciar la impunitat de la que asseguren gaudia Albert Deprius, ara investigat per abusos continuats a una menor i contra el qual consten almenys quatre denúncies més per fets similars. L’acció es va dur a terme ahir a la tarda a les portes de la Sala Mozart, abans de l’inici del concert de Sant Esteve del Cor Harmonia, que dies després de saltar la notícia de la seva detenció va comunicar que l’havia rellevat de la direcció de l’agrupació musical. Una gran pancarta en què es podia llegir “Prou impunitat” i un cartell amb “El silenci també és agressió” donaven la benvinguda als assistents.

Una desena d’activistes van aprofitar el concert de Sant Esteve del Cor Harmonia per denunciar el silenci al voltant de la figura del que ha estat fins fa poc dies el seu director, Albert Deprius, investigat per abusos continuats a una menor i contra el qual s’han presentat diverses denúncies per fets similars. Ràdio Calella TV n’ha pogut confirmar almenys tres més, perquè d’altres persones haurien relatat davant els Mossos situacions viscudes que judicialment estarien prescrites.

Van desplegar pancartes reclamant que s’acabi amb la impunitat i el silenci dels que hauria gaudit en els últims anys. Simbòlicament, també portaven la boca tapada amb cinta vermella.

L’acció d’ahir, en plenes festes de Nadal, dona continuïtat a la protesta que van fer el 15 de desembre, pocs dies després de la detenció de Deprius, que ara està en llibertat amb càrrecs i mesures cautelars. Van mobilitzar-se davant de l’Ajuntament, Can Salom, l’Escola Pia i l’Església Parroquial, les institucions que estan en el punt de mira de la Comunitat Feminista pel paper que haurien tingut durant aquests últims anys tot i tenir cert coneixement – segons afirma el moviment – de les conductes del músic. Una protesta que va tenir moments de gran tensió quan van portar-la a l’interior de l’església de Santa Maria i Sant Nicolau just abans que comencés la missa oficiada per mossèn Cinto Busquet, qui va respondre als crits contra ell acusant-lo d’encobridor fent-los fora del temple.

Després de ser detingut, el 12 de desembre a Girona, i de prestar declaració davant la magistrada del número 6 d’Arenys de Mar, Albert Deprius va quedar en llibertat amb càrrecs i mesures cautelars. No pot apropar-se a menys de 500 metres de la denunciant i ha de comparèixer quinzenalment al Jutjat d’Arenys de Mar. L’Ajuntament de Calella ha anunciat que es personarà a la causa com a acusació particular i, d’entrada, ha trencat tota vinculació amb Deprius. L’alcalde va assegurar a Ràdio Calella TV no tenir cap tipus de constància dels fets pels quals se l’investiga. La direcció de l’Escola Pia també ha volgut donar explicacions públiques sobre la relació que tenia amb el Cor Harmonia i amb el mateix músic que, segons han deixat clar, mai va ser professor de l’escola. De la seva banda, el Cor Harmonia l’ha rellevat del càrrec i ha nomenat nou director, Francesc Llongueres, “fins que s’aclareixin els fets”.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *