L’Escola Pia va trencar amb Deprius quan va tenir constància d’una denúncia

Marisa Romero ha sortit en defensa de la institució escolàpia que dirigeix a Calella en relació amb el cas dels presumptes abusos d’Albert Deprius que la justícia investiga, després que l’Escola Pia hagi estat directament assenyalada per la Comunitat Feminista d’encobir-lo. El moviment ho recull en els papers que s’han repartit a les últimes hores, al marge que l’escola fos també una de les parades de la marxa que es va fer ahir durant la manifestació de suport amb les víctimes que havia convocat. Avui, en una intervenció al programa La Ciutat, la directora de l’Escola Pia ha donat tot tipus de detalls sobre les actuacions que ha fet i amb qui ha parlat des del 2018 fins el passat mes de novembre, temps en el qual s’han cedit espais per als assajos del Cor Harmonia. Ha recalcat que “mai” Albert Deprius va ser professor de cap alumne de l’escola i que va decidir i comunicar-li que trencava aquesta vinculació immediatament després de tenir constància d’una denúncia contra ell. Era el 5 de novembre, i ell li ho va negar tot.

El relat de la directora de l’Escola Pia es remunta al 2018, poc abans d’arribar a un acord amb el Cor Harmonia que dirigia Deprius perquè poguessin fer els assajos a les instal·lacions escolars. Marisa Romero ha explicat que una persona que havia tingut relació professional amb el músic li va fer arribar que “tirava la canya” de manera insistent a noies, i que li va donar noms. En aquell moment li va aconsellar que ho denunciés. Poc després, abans de fer el pas per confirmar la vinculació amb l’agrupació, ella mateixa es va posar en contacte amb dues de les persones que figuraven a la llista a qui coneixia com a exalumnes. Els va preguntar directament si eren simplement rumors o les informacions tenien algun tipus de fonament.

Abans de tancar cap acord, vaig anar a trobar-les i vaig parlar amb una i altra. A les dues els vaig preguntar si hi havia hagut alguna situació desagradable, algun tracte inadequat, i les dues persones em van respondre que no, rotundament, no. Els vaig insistir amb la pregunta, i van respondre que no. Per tant, comencen els assajos al cap d’un temps, avançat el 2018.

La directora de l’Escola Pia ha recalcat que mai Albert Deprius ha estat professor del centre ni ha impartit classe a cap dels alumnes, com sí apunten alguns mitjans de comunicació. La vinculació era a través del Cor Harmonia, que assajava en una zona de les instal·lacions del carrer Sant Pere.

Ell no ha estat mai professor de cap infant de l’Escola Pia, ni en els nostres espais. Simplement assajava amb el Cor Harmonia en espais que els cedíem. Aquesta ha estat la nostra relació, cap altra.

A l’Escola Pia, dues persones de l’agrupació musical de Can Salom sí donaven classes extraescolars als alumnes. Vinculació que ara també s’ha resolt.

Avançat en el temps, i seguint amb el relat de Marisa Romero, apareixen unes primeres pintades anònimes en què s’acusava Deprius d’abusador. Va ser el passat mes de setembre, i al fil d’això va contactar-hi. Ell li ho va negar tot, també que hagués rebut cap denúncia per aquests fets. Ara s’ha conegut que en aquell moment ja hi havia una causa oberta al jutjat número 2 de Mataró i que se l’havia detingut a partir d’una denúncia presentada el mes de juliol.

La directora de l’Escola Pia ho sabria dos mesos després. El 4 de novembre, una de les dues noies amb qui s’havia trobat el 2018 la va anar a veure per reconèixer que sí, que no eren rumors el que li van arribar quatre anys abans però que no havia estat capaç d’explicar que havia estat víctima del músic. També li va confirmar llavors que no seria la primera: ja hi havia una denúncia contra ell. Romero va reaccionar d’immediat.

No es va veure amb cor de destapar aquella caixa, perquè no se sentia preparada, però si es plantejava ara denunciar-lo. Sé que les persones que passen per aquesta situació necessiten temps. Li vaig agrair que m’ho digués, i l’endemà al matí em vaig trobar amb el senyor Deprius a l’escola per comunicar-li que no li continuaríem cedint més els espais, que no seguiriem amb la relació fins que no s’aclarissin els fets.

Recorda com va ser aquella trobada:

Va ser una reunió horrorosa, ell no entenia res del que li estava dient. Però li vaig deixar clar que l’escola és un lloc sagrat i que no volia mantenir cap relació mentre hi hagués una denuncia posada.

La directora de l’Escola Pia ha defensat la seva actuació en tot moment i ha dit que les famílies del centre van estar puntualment informades de la decisió. S’ha mostrat dolguda i afectada pels atacs frontals que ella mateixa i la institució ha rebut en les últimes hores, avançant que emprendran mesures legals contra unes acusacions del tot injustificades.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *