La Volta 100 capgira el recorregut de l’etapa inaugural Calella-Calella

L’edició del centenari de la Volta Ciclista a Catalunya ha fet oficial el recorregut de les set etapes que es disputaran entre el 23 i el 29 de març. Calella serà la sortida i Barcelona, l’arribada, després de sis pujades al Castell de Montjuïc. Se’n va fer la presentació ahir en un acte que va congregar als representants de les principals institucions del país, i on l’alcaldessa Montserrat Candini també hi va ocupar un lloc preferent per la condició de ser la ciutat que donarà el tret de sortida a la ronda ciclista. Ho serà per última vegada.

Per novè any consecutiu, Calella viurà l’arrencada de la Volta Ciclista a Catalunya, que enguany celebra el seu centenari i ho fa amb un cartell commemoratiu obra de l’artista Ramon Enrich i una cançó oficial: Eclipsi, de Blaumut.

L’organització ha capgirat el recorregut al qual ens tenia acostumat en les darreres edicions: en comptes de sortir direcció Barcelona i entrar a muntanya pels Arenys, els ciclistes enfilaran els ports de primera, segona i tercera després de passar per Malgrat de Mar, Blanes i Tossa. L’exciclista català Joaquim “Purito” Rodríguez va ser l’encarregat ahir de donar les explicacions més tècniques del perfil de l’etapa Calella-Calella.

Entre els ciclistes que han inclòs la Volta 100 en el seu calendari hi figuren l’excampió mundial Alejandro Valverde, Nairo Quintana, Warren Barguil, Marc Soler, i el guanyador de l’edició del 2019, el colombià Miguel Ángel López.

Calella tanca aquest 2020 la seva col·laboració amb la Volta Ciclista a Catalunya després de 9 anys acollint l’etapa inaugural. L’alcaldessa Montserrat Candini va aprofitar la presentació televisada del recorregut oficial per destacar la bona entesa que hi ha hagut sempre amb l’organització i per posar en valor la prova ciclista per projectar el territori a nivell mundial.

Arribar a 190 països representa que és una gran plataforma mediàtica per donar a conèixer la riquesa del conjunt del país i també de Calella.

 

? Les set etapes de la Volta 100

23 de març: Calella-Calella (177,5km)
24 de març: Banyoles-Banyoles (21,1km, cri)
25 de març: Canal Olímpic-Vallter 2000 (187,3km)
26 de març: Ripoll-Port Ainé (167,4km)
27 de març: La Pobla de Segur-Manresa (189,4km)
28 de març: Tarragona-Mataró (193,9km)
29 de març: Barcelona-Barcelona (134,7km)

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *