La quarta mostra dels premis VOC es projectarà a Calella aquest febrer

Presentació dels projectes finalistes de la Sala Oberta dels Premis VOC a la Filmoteca de Catalunyan©dani codina/Òmnium

Òmnium Cultural inaugura avui al CineBaix de Sant Feliu de Llobregat els Premis VOC (Versió Original en Català) 2020, una mostra d’audiovisual en català que es podrà veure a més de 30 seus dels Països Catalans i a ciutats europees com Munic. Els finalistes de la tercera edició són 10 curtmetratges de ficció i 4 documentals, entre les quals destaquen “Hawaii” i “Vaca”, que van ser candidates a millor curtmetratge de ficció als premis Goya. La mostra es podrà veure a Calella el divendres 21 de febrer.

La projecció comptarà amb dues sessions que intercalaran els curts de ficció i els documentals finalistes dels premis Voc (Versiò Original en Català). A l’Alt Maresme es faran les dues sessions simultàniament a Calella i Malgrat. Ho ha avançat el portaveu d’òmnium Alt Maresme, Jaume Planas.

Es projecten en dues sessions. A Calella i Malgrat fem les dues projeccions a l’hora. La primera part es fa en un poble, i a la segona en un altre perquè l’extensió és molt llarga, llavors per això hem decidit fer-ho en dues sessions. Sí que és cert que coincideix en el mateix dia perquè per problemes de sales no hem pogut canviar-ho.

Els premis VOC van néixer fa quatre anys de la mà d’Òmnium Cultural i pretén ser la rèplica en el món audiovisual dels premis literaris que organitza Òmnium Cultural. La mostra està especialitzada en curtmetratges de ficció i documentals en llengua catalana.

VOC va posar en marxa aquests premis com a símil dels premis literaris que tanta importància tenen per la nostra cultura…i amb aquests premis el que volem és fer una rèplica per ajudar a fomentar la producció d’audiovisuals en català.

Enguany són finalistes d’aquesta edició 10 curtmetratges de ficció i 4 documentals que competiran pels diferents premis del certamen: premi a millor curtmetratge documental, premi del públic, premi del jurat al millor curtmetratge de ficció i premi del públic al millor curtmetratge de ficció.

A Calella la projecció es farà el pròxim 21 de febrer a la Sala Mozart.

Òmnium Cultural engega la campanya “Amnistia Ara” amb el suport de 200 personalitats

Òmnium Cultural i la plataforma Som el 80% han engegat una campanya per buscar suports per demanar l’amnistia. Sota el nom d'”Amnistia Ara” asseguren que és l’única opció política per encarar un diàleg amb condicions. El manifest que han llençat té el suport de més de 200 personalitats, entre les quals Pep Guardiola, Manel Esteller, Andreu Mas-Colell, Bonaventura Clotet o Jaume Roures, entre d’altres. La campanya es va presentar ahir al centre Arts Santa Mònica de Barcelona de la mà del vicepresident d’òmnium, Marcel Mauri.

Noms de la cultura, de la ciència o de la política de l’entorn dels comuns, la CUP, o exconsellers del PSC, han signat un manifest en el qual es demana l’amnistia i es reclama la necessitat d’anul·lar totes les causes obertes contra l’independentisme i que el conflicte torni al terreny de la política.
El manifest es basa en tres punts fonamentals: prou repressió, amnistia i diàleg, tal com ha apuntat en declaracions a Ràdio Calella TV, el portaveu d’Òmnium Cultural a l’Alt Maresme, Jaume Planas, que també assegurat que només amb la llibertat i podrà haver-hi diàleg.

Davant la repressió judicial, Òmnium es posa al capdavant de moltes entitats civils i catalanes, per demanar l’amnistia. Per plantejar en aquest govern pretesament progressista, que si vol dialogar parlem però parlen d’una manera més neta. Una de les coses que primer creiem que hem de fer és demanar l’amnistia i que puguin tornar tots els exiliats, així com des-judicialitzar a tothom.

En aquest sentit, el manifest insta a “obrir un procés de negociació sincera, sense condicions ni renúncia, amb l’objectiu de pactar una solució real al conflicte polític”, després de reiterar que la veia política és l’única possible per resoldre el litigi entre Catalunya i Espanya. La plataforma també demana acabar amb “l’excepcionalitat jurídica i processal” i amb “tota mena de repressió política”.

El 80% de la societat catalana vol un referèndum i vol que se solucioni el conflicte d’una manera política. No volem vies judicials. Creiem que hem de demanar el primer de tot demanar l’amnistia i que la societat catalana ajudi aquesta Taula de Diàleg que avui comença.

El manifest sencer es pot trobar al web amnistiaara.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *