El projecte Llibreries Obertes arriba a Calella

La pandèmia del coronavirus i la declaració de l’estat d’alarma ha suposat el tancament de molts establiments, entre els quals es troben les llibreries. De fet aquest Gremi, és un dels més afectats, ja que tampoc podran celebrar el gran esdeveniment literari de l’any Sant Jordi. Una decisió molt dura pel món literari, ja que asseguren que per Sant Jordi venen l’equivalent a mig any. Per fer front aquesta situació ha nascut la iniciativa llibreries obertes. Un projecte col·laboratiu entre molts llibreters de Catalunya que pretén “mantenir viu” el sector del llibre i garantir el seu funcionament quan reobrin. Amb un catàleg online de més de 6.000 títols, els usuaris han de comprar el llibre que prefereixin i triar la llibreria on es voldrà recollir. Un cop passi el confinament només caldrà anar-lo a recollir.

La iniciativa ha nascut de la mà de la cooperativa SOM i de l’agència Mortensen i ja compta amb més de 300 establiments adherits. A Calella s’han sumat a la iniciativa la Llibreria El Faristol i La Llopa. Marta Rocafort d’El Faristol, ha explicat a Ràdio Calella TV el perquè d’aquesta iniciativa cultural.

La gent entra en aquesta plataforma online, on hi ha un catàleg de més de 6.000 títols. La gent tria el llibre que vol i on el vol anar a recollir, i paga aquells llibres i el recolliran un cop obrin les llibreries. Llavors nosaltres rebem ara la meitat d’aquest import que és una bona manera de tenir uns petits ingressos tenint la botiga tancada, i respectant el que ens demanen. La gent s’haurà d’esperar a quan nosaltres obrim i llavors rebrem la resta d’aquest import.

La campanya Llibreries obertes ja ha venut fins a 4.000 exemplars en tan sols deu dies. Boulder d’Eva Baltasar ha estat el llibre més venut entre el 23 i al 30 de març a la plataforma. Cada setmana, en el seu web es publicarà un rànquing amb els llibres més venuts.

Altres llibreries calellenques, com el Mastegamosques, dedicada a la literatura infantil i juvenil, de moment no s’han adherit a la iniciativa però han habilitat al seu web espais on poder fer compres online. Són declaracions de la llibretera Miriam Sellés.

Nosaltres a la pàgina web hem habilitat un formulari de comandes. Evidentment són comandes que no s’entregarien fins que s’aixequi l’ordre de confinament, i es consideri que es pot fer de manera segura. Però sí que és una manera de què qui vulgui ens pugui donar suport per quan tornem a poder aixecar la persiana.

Amb totes aquestes iniciatives i reinvencions, els llibreters calellencs esperen poder pal·liar els efectes d’aquesta crisi i l’anul·lació de Sant Jordi.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *