La Policia Local reforça els controls durant la Setmana Santa

Sortir a passejar per anar a mirar la posta de sol, estar al carrer sense causa justificada, o anar comprar el pa a un altre municipi, són algunes de les situacions amb les que s’està trobant la Policia Local de Calella durant els controls rutinaris que fan per vetllar pel compliment del confinament. A dia d’avui s’han interposat un total de 210 denúncies per haver trencat aquest confinament. I ara davant la imminència dels dies festius per Setmana Santa, la Policia Local ha decidit reforçar els controls d’entrada i sortida, en previsió de que puguin augmentar els desplaçaments innecessàris.

En declaracions a Ràdio Calella TV, el regidor de seguretat i portaveu del govern, Josep Torres, ha avançat que durant aquests dies festius s’establiran controls per blindar a l’accés a Calella. Per carretera es vigilaran les entrades i sortides de persones, que puguin venir tant des de Sant Pol de Mar com també de Pineda Mar o de l’autopista. D’aquesta manera s’intentarà tancar al màxim la ciutat.

Bàsicament el que farem és que, les patrulles en comptes de voltar més per la ciutat, estaran reforçant el control dels accessos d’entrada i sortida a Calella per carretera. De la gent que aturem, hi ha un 50% que són de fora. Em refereixo que vénen d’altres municipis per fer una activitat que la poden fer al seu poble. Aquestes coses volem aturar-les encara més.

De fet, tot i que la mobilitat amb transport públic s’ha vist reduïda en gairebé el 90%, la Policia Local també reforçarà els controls d’accés l’estació de tren. Tot aquell que baixi del tren i no sigui calellenc, haurà de retornar.

L’ús del transport ha baixat en picat, però davant els dies festius, farem més patrullatge a la zona de Renfe. Bàsicament és preguntar a la gent d’on ve i on va. Si aquí detectem que algú ve de fora, li direm que marxi, que torni d’allà on ve.

Trencar l’ordre de confinament està tipificat com una falta greu i, per tant, els infractors denunciats s’enfronten a multes que van dels 601 euros, la més baixa, als 30.000 euros, la més alta. En alguns punts d’Espanya ja han arribat les primeres multes de 2.000 € per aquesta mena d’infraccions. Aquestes multes són de caràcter governamental, és a dir, que les que es gestionen des del govern espanyol.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *