Càritas Calella adverteix: “Estem desbordats”

Imatge d'axriu
Imatge d'axriu

Les famílies en situació de vulnerabiliat i amb necessitat d’ajuda alimentària continuen rebent el suport de Càritas Calella, que manté l’economat en funcionament però amb una nova organització. Només hi acudeixen els voluntaris que tenen menys de 65 anys, seguint amb el protocol de seguretat pel coronavirus, i ells són qui s’encarreguen de preparar les bosses que s’emporten els usuaris, a qui es cita un cop al mes. Ara, de forma circumstancial, no hi poden entrar i escollir què posen al carretó. El responsable d’aliments de l’entitat, Josep Vidal, ha reconegut en declaracions a Ràdio Calella TV que la crisi del coronavirus ha agreujat les previsions de peticions d’ajuda, que a principis d’any ja eren prou negatives.

Vidal ha dit que a dia d’avui la demanda supera de llarg les xifres de l’any passat.

Estem desbordats. Fins el 7 d’abril, han passat 436 famílies per l’economat, que representen 1.300 persones. En tot l’any passat vam arribar a 490 famílies, per tant, estem a 50 famílies per igualar la cobertura de tot l’any passat.

Tot i les restriccions de circulació des que va entrar en vigor l’estat d’alarma, l’economat ha anat rebent puntualment totes les partides de productes que s’envien des de la Unió Europea i els que distribueix el Banc dels Aliments. Per Vidal, això dona molta tranquil·litat davant l’escenari incert que es presenta.

La qüestió és que els aliments arribin. Dimecres vinent ens descarregaran 10 tones de la UE, i 2 o 3 tones del Banc dels Aliments. El 21 i el 28 d’abril anirem a buscar 600 quilos de fruita, també congelats; i el 28 d’abril, arribaran 9 tones més d’aliments procedents de la UE.

Són els mateixos voluntaris de l’economat, els que hi poden seguir anant perquè tenen menys de 65 anys, els que s’encarreguen de repartir els aliments entre les famílies que hi acudeixen en funció dels punts que tenen assignats. Ara no hi poden entrar i escollir quins productes posen al carretó.

L’usuari no entra per la porta. Els companys preparen les bosses en funció dels punts, i no cal ni que entrin. Per seguretat, tots els voluntaris porten tots mascareta protectora mentre estan dins l’economat.

També de forma circumstancial amb motiu de la crisi sanitària, Càritas cita als usuaris de l’economat un cop al mes per contribuir a què es redueixin al màxim les sortides al carrer i els desplaçaments.

De moment, es garanteix així el funcionament del servei, que continua obert a comptar amb nous voluntaris. Els interessats poden contactar-hi trucant al número de telèfon 686 623 613 (Josep Vidal).

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat