Calella tira endavant el Sant Jordi alternatiu

Calella, igual que tot el territori català, celebrarà dijous un Sant Jordi atípic marcat per la data en què es fa, 23 de juliol, per les dimensions i per la distància que haurà de regnar entre les persones, en un esdeveniment que acostuma a ser multitudinari. A Calella, la plaça de l’Església només acollirà parades de tres llibreries calellenques que estaran esponjades i amb circuits degudament senyalitzats pels visitants. La gran diferència d’aquest Sant Jordi alternatiu serà que no hi haurà parades de floristes, de moment. Cap de les floristeries calellenques ha sol·licitat poder muntar parada aquest 23 de juliol.

Així ho ha avançat en una entrevista a la Ciutat l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, qui ha assegurat que de moment cap floristeria ha sol·licitat parada a la plaça de l’església, punt neuràlgic del Sant Jordi calellenc.

En aquest sentit ho estem treballant per a veure si les floristeries s’atreveixen a venir, però en tot cas ho estem treballant ara i no en tenim cap confirmació a dia d’avui. D’altra banda ho entenc, perquè són negocis molt familiar i no és fàcil desdoblar l’organització. En tot cas esperarem fins a últim moment per veure si alguna s’anima i podem tenir llibres i roses.

Les llibreries Mastegasmosques, Cervantes i La Llopa seran les que donaran el toc literari aquest Sant Jordi amb les últimes novetats i els llibres més venuts. Es controlarà l’aforament i se senyalitzaran els circuits pels visitants.

En aquest moment tenim tres llibreries confirmades que seran a la plaça de l’església mantenint les distàncies pertinents. Ara amb l’àrea de cultura i amb tècnics de l’Ajuntament també estem dissenyant els circuits i la senyalització per on haurà de passar la gent. Serà un Sant Jordi diferent pel temps i la presència que és molt més reduïda, però no deixa de ser un testimoniatge en format humil de què representa Sant Jordi.

Enguany però les entitats tampoc podran posar parades de roses. Així ho va establir el mateix Procicat, òrgan competent de la gestió catalana del desconfinament, en un pla d’actuació del Dia del Llibre i de la Rosa. El document estableix un protocol específic pels diferents actes i regula, per exemple, que les cues a les parades no podran superar les 30 persones. El pla també especifica que es tracta d’una diada «exclusivament professional» del Llibre i la Rosa i preveu una disminució de l’entorn d’un 70% del volum de parades i afluències respecte d’un Sant Jordi habitual.

La idea de fer Sant Jordi tres mesos més tard del 23 d’abril va sorgir a proposta del Gremi de Llibreters de Catalunya, el Gremi d’Editors de Catalunya i el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Ara però, aquest Sant Jordi alternatiu està molt condicionat a l’evolució de la pandèmia i l’afectació que pugui tenir al nostre territori.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *