Esquerra de Calella reclama que es faci complir la normativa anti-Covid-19

Client assegut en una terrassa a l'aire lliure
Client assegut en una terrassa a l'aire lliure

El portaveu d’Esquerra i cap de l’oposició de l’Ajuntament de Calella, Xavier Ponsdomènech, s’ha mostrat preocupat per l’incompliment de les normatives de seguretat per part d’alguns establiments i que, segons diu, han motivat queixes veïnals. Ha recordat que van advertir a l’inici del desconfinament del risc que podria comportar traslladar el missatge que se seria “flexible” i que, per això, des d’Esquerra s’ha demanat als responsables municipals que es donin directrius clares i se sancioni, si es dona el cas.

Xavier Ponsdomènech ha fet referència directa a les terrasses de bars i restaurants on no es mantindrien les distàncies de seguretat.

Hi ha establiments que no estan complint les normatives i ja fa mesos que ho advertim, des que l’alcaldessa va dir que serien flexibles amb les taules. Ens va preocupar perquè sabem que hi ha qui compleix les normes i d’altres que els dones un dit i s’agafen la mà. Vaig aprofitar per parlar amb un regidor per demanar-li que ens quadrem, sinó prendrem mesures. Legals o les que siguin.

En una entrevista al programa La Ciutat, Ponsdomènech ha parlat dels temes que han centrat el debat polític dels darrers dies. En relació a la inauguració de l’escultura de la bossa per promocionar el comerç local, ha retret que no se’ls hagués comunicat la celebració de l’acte oficial de descoberta. “Com passa amb tantes altres coses”, ha afegit. Per Ponsdomènech, ni el moment, ni el lloc ni la despesa que ha comportat aquesta mesura amb la que es vol promocionar el comerç local han estat els adients. “Tot plegat és molt irònic”, ha dit.

Ja no és el lloc, sinó com es fa tot. Si en aquests moments que s’ha promocionat el supermercat des de l’equip de Govern, sabem que no s’ha treballat conjuntament la ubicació. Per què no anem tots a una i busquem el moment idoni per fer la inauguració? A on ha d’anar o si els diners estaran ben invertits i hi haurà un retorn?

Ponsdomènech ha fet èmfasi en el cost de l’actuació i el fet que sigui el mateix import que es destina a la convocatòria d’ajuts per a l’emancipació juvenil.

El cap de l’oposició ha tornat a denunciar la gestió “poc transparent” de l’executiu de Montserrat Candini, de qui insisteix que té un “acord” amb Cs per garantir-se la governabilitat. Això l’endemà que Guillermo Gomis ho negués rotundament a l’antena de Ràdio Calella TV.

És una cosa molt palpable. El novè regidor té més informació de la que té ERC, que som el segon partit del Ple Municipal. Queda evidenciat en els plens, només per això ja és evident. També tenim altres mitjans per assabentar-nos. Nosaltres ja sabem qui serà el nou Inspector que vindrà a la Policia Local.

Sobre les declaracions del president de l’Associació de Comerciants, Ponsdomènech ha dit que no va sentir-se interpel·lat per la crítica que va fer als partits polítics però, tot i això, ha assegurat que no es poden comparar els casos de l’Aldi i del basar que s’obrirà als baixos de l’edifici del PP1.

Per acabar, ha anunciat una pròxima reunió a nivell polític per decidir cap a on s’ha d’encaminar el futur del Mercat Municipal.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat