Torra diu al món que Catalunya és una destinació turística segura

“Aixeco la bandera vermella d’alerta”, ha dit aquest matí el president de la Generalitat, Quim Torra, en una compareixença en què ha advertit que si la situació epidemiològica de Catalunya no millora en els pròxims dies es podrien decretar noves mesures de contenció més restrictives. És a dir, un nou confinament. Ha cridat a tothom a seguir al peu de la lletra les normatives de prenvenció del contagi del coronavirus –mascareta, mans i distància– i a acotar els contactes socials i la mobilitat.

El president català s’ha dirigit als joves, a qui ha demanat especialment que actuïn amb responsabilitat perquè és en aquest col·lectiu on es detecten la majoria dels brots. Això ha fet que l’edat mitjana dels positius hagi baixat fins als 37 anys.

Avui, una botellada no és una festa. És un acte d’insolidaritat, penseu-hi. La majoria dels afectats són gent jove. Penseu-hi i sigueu responsables (…) Cal abaixar el ritme, cal abaixar les concentracions de persones; hem de mantenir els grups familiars i no barrejar-nos amb d’altres.

El president s’ha referit a l’increment continuat de casos confirmats i de malalts que han hagut d’ingressar a les UCI hospitalàries. Tot plegat dibuixa un escenari que s’assimila molt al que va ser l’avantsala del confinament, el mes de març; i per això ha demanat un esforç als catalans i les catalanes per evitar noves i més restrictives mesures.

Aquesta és la lluita que hem de manar per als pròxims 10 dies: evitar que la tensió es traaslladi als centres hospitalaris, perquè si no ho aconseguim ja sabem quina és la pròxima determinació. I no em resigno a la fatalitat i us demano l’esforç per no haver de tornar a aquells dies d’angoixa i foscor. És a les nostres mans canviar-ho.

El president de la Generalitat ha insistit que prendrà les decisions que calguin sense que li tremoli el pols ni cedir a pressions.

Ha canviat del català a l’anglès, durant la seva compareixença, per adreçar el missatge al món que Catalunya és una destinació segura. Que s’estan aplicant i seguint totes les mesures sanitàries recollides en els protocols internacionals i que, com en d’altres països, es produeixen “brots ocasionals” que s’estan contenint de manera efectiva. Ha explicat que aquests es concentren a Barcelona, Figueres i el Segrià però no a la resta del país, on hi ha les principals destinacions turístiques de masses.

Deixeu-me que us asseguri que s’han adoptat totes les mesures necessàries per contenir el virus i que la situació està monitoritzada pel Govern català. Fora d’aquestes tres àrees –Barcelona, Figures i el Segrià– les principals destinacions turístiques del país es mantenen sense afectacions i la gent hi pot viatjar de manera segura.

El missatge de Torra es produeix després d’un cap de setmana de notícies fatals per al sector turístic, amb la confirmació que el touroperador Tui cancel·la tots els viatges amb destinació a l’Estat espanyol –excepte les Canàries i les illes Balears–, i la recomanació del govern francès perquè els seus ciutadans no viatgin a Catalunya davant dels indicadors actuals d’incidència de la Covid-19.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *