L’aportació de Felip de Saleta a la renaixença catalana, al Cicle de Conferències d’Estiu

Els Amics del Patrimoni Històric de Calella organitzen una nova conferència al Pati del Museu Arxiu per parlar de l’aportació del calellenc Felip de Saleta a la renaixença catalana.

Xavier Gamell, president de l’entitat organitzadora, lamenta que hagi estat una figura oblidada i gens tractada en els estudis literaris del nostre país.

Felip de Saleta va ser un poeta important que va morir molt jove. Va fer un parell de llibres que han passat bastant desapercebuts, però és un exponent de la renaixença a Catalunya de finals del segle XIX. La gent descobrirà uns poemes impressionants que sembla estrany que no es coneguin prou i que hagin passat a l’oblid; pensa que va morir molt jove, als 27 o 28 anys.

Nascut a Calella i membre de la nissaga Saleta, va publicar un parell de llibres: Fantasías i Guspiras. El ponent serà el filòleg i catedràtic de llengua i literatura catalana, Josep Camps i Arbós.

Ell va néixer a Calella, a Can Saleta, però en una nissaga on l’Honorat de Saleta potser és el més conegut; una nissaga Saleta que n’hi hauria per explicar moltes coses del segle XVIII.

La conferència començarà a les 21h hores i comptarà amb totes les mesures de prevenció adequades. Recordeu que és obligatori l’ús de mascareta.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.