El bàsquet i l’handbol de Calella, units en la petició d’un nou parquet flotant per al Pavelló Municipal

Detall terra pavello

Els presidents del CB Calella i la UEHC Calella han defensat aquest matí al programa La Ciutat la necessitat de renovar el paviment del Pavelló Municipal d’Esports del Parc Dalmau. David Fors i Andrés García subscriuen i impulsen conjuntament el projecte que els ciutadans de Calella poden votar dins l’actual convocatòria dels Pressupostos Participatius del 2018, i que està valorat en 102.000 euros, aproximadament. Consisteix bàsicament en treure l’actual terra de cautxú i col·locar-hi parquet flotant, que té majors propietats amortidores. Asseguren que és una reivindicació històrica dels dos clubs, que afavorirà la pràctica esportiva i que, en definitiva, busca un benefici per a tota la ciutadania.

Andrés Garcia ha fet una diagnosi de l’estat en què es troba actualment el paviment de cautxú, que es va repintar de blau farà un parell d’anys.

Hem anat fent arranjaments. No és uniforme –encara que hi fem esport cada dia– però de tot aquest temps hi ha zones amb bonys i desnivells. És una reivindicació de fa temps.

Els presidents de les dues entitats esportives han subratllat la necessitat de fer aquesta millora a la instal·lació municipal pel nivell d’ús que se’n fa, els set dies a la setmana.

El canvi a parquet flotant, ha exposat el president del CB Calella, serà un element determinant per reduir les lesions.

La superfície és molt dura i en bàsquet i handbol, que són esports de contacte, es fan molts salts i pateixen els genolls. Quan caus amb tot el pes del cos és la zona que en resulta més afectada. Amb el parquet, quan caus, l’impacte es redueix molt perquè és amortidor.

Situen aquesta com la prioritat en el llistat de millores que necessita el Pavelló Municipal del Parc Dalmau, entre les quals n’han assenyalat també la il·luminació, la megafonia i la ventilació, o un fals sostre per reduir els sorolls.

De la seva banda, el president del CB Calella ha exposat que amb el terra de parquet, l’equipament podria acollir la celebració d’esdeveniments esportius de més nivell. David Fors ha posat d’exemple les limitacions que l’actual paviment ha comportat a l’hora de tancar la programació de Ciutat del Bàsquet Català.

Teníem proposta de portar equips ACB i ha estat impossible pel tema pista. Per exemple, un acord amb el Cadí-La Seu sènior femení, que estaven disposats a venir, però la pista és un handicap, no se la volen jugar per si pateixen alguna lesió.

El projecte per substituir el terra del Pavelló està valorat en 102.000 euros, aproximadament. La partida reservada per als Pressupostos Participatius del 2018 és de 125.000 euros.

Els clubs defensen que la millora repercutirà també en la imatge que dona Calella en el món de l’esport, i afavoriria també la pràctica esportiva entre nens i nenes.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *