Calella demana un semàfor per regular la mobilitat a la zona d’accés al Far

Foto: GoogleMaps

Calella podria sumar un nou semàfor amb polsador per creuar la carretera N-II. Gestvia demanarà a Carreteres que l’instal·li a la zona del Far i que serveixi també per ordenar la circulació rodada, tant d’entrada com de sortida. La proposta ha estat ben rebuda pel grup municipal d’Esquerra que, en la reunió del consell d’administració de la setmana passada, va demanar que l’actuació es complementi amb l’obertura d’un camí segur al costat de la carretera, per la banda de muntanya, que connecti amb els Apartaments Codina.

Les propostes de Gestvia i la que ha fet Esquerra busquen millorar l’accés al Far de Calella i el nucli d’habitatges que hi ha en el sector. Per arribar-hi a peu, el més segur és fer-ho per la banda de mar del voral de la carretera fins al pont de fusta, i donar tota la volta per darrera. El camí de la banda de muntanya no està adaptat per passar-hi amb bicicleta ni tampoc amb cotxet de nadons. Unes tanques de formigó actuen de protecció. El partit republicà proposa que s’hi obri un vial segur que connecti la zona de la torre lluminosa amb els Apartaments Codina, tal com ha avançat el portaveu Xavier Ponsdomènech.

De la rotonda fins el Far (…) Aprofitant l’amplada de tres carrils –ara la carretera n’ocupa dos– permet instal·lar una via de bicicleta. Aprofitant l’actuació del Far, completar-la amb aquesta actuació i possibilitar l’accés a peu i amb bicicleta.

Esquerra ha informat que la presidència de Gestvia, l’empresa municipal de mobilitat, va informar en l’última reunió del consell d’administració, dijous passat, que s’iniciaran els tràmits perquè Carreteres autoritzi la instal·lació d’un semàfor amb polsador per creuar la carretera N-II en aquest punt. Segons Ponsdomènech, la intenció és que els vehicles puguin sortir en direcció Calella, sense haver d’anar a fer la volta a Sant Pol de Mar.

És una mesura encertada. ERC portavem al programa electoral alguna alternativa per accedir al Far perquè ara hi ha barreres arquitectòniques (…) També donarà l’opció de fer el gir de sortida del Far en direcció a Calella sense haver d’anar fins a Sant Pol de Mar.

En cas que Carreteres ho autoritzi, aquest nou semàfor seria el setè que entraria en funcionament a Calella per creuar l’N-II. N’hi ha a la zona dels Apartaments Codina, dos a banda i banda de la rotonda de la Riera Capaspre, a l’alçada del carrer Sant Josep i un altre a Sant Pere, i un a l’antic Mercadona.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *