Crit d’auxili del CN Calella

L’encariment del preu de la llum i el gas dels últims mesos ha conduït el CN Calella a una situació econòmica “crítica” que podria tenir conseqüències en el funcionament normal de la Piscina Municipal. El club en té l’explotació per mitjà d’un conveni de concessió que es va renovar l’any 2018. El moment és tant delicat que, segons el president Raül Claramunt, podria comportar la desaparició del club si no es reben ajuts directes “de forma immediata”. El CN Calella va celebrar ahir l’assemblea anual i la junta directiva va presentar els números als seus socis i sòcies. A més, es va explicar quins són els passos que s’estan seguint i els contactes que es mantenen amb l’Ajuntament per trobar-hi solució.

Els dos anys de pandèmia per la Covid van ser fatals per al CN Calella. Durant aproximadament quatre mesos, la Piscina Municipal va estar tancada i es van perdre ingressos, però també va consolidar una important davallada del nombre d’abonats, que l’entitat situa a l’entorn del 25% entre el 2019 i el 2021. Això va deixar el club en una situació econòmica delicada que ara ha passat a ser “crítica” degut a l’encariment de la factura energètica. Així ho ha relatat el president de l’entitat, Raül Claramunt, en una entrevista al programa La Ciutat.

Demana el rescat econòmic del club per part de les administracions perquè, segons assegura, resulta impossible afrontar les despeses diàries per tenir la instal·lació oberta i amb l’activitat normal. A tall d’exemple, el rebut de la llum i el gas se’ls ha disparat un 400%.

La factura de la llum del febrer del 2021 va ser de 2.900 euros; el febrer del 2022, de 12.690 euros. Una diferència de 9.000 euros només amb la llum, però amb el gas passa el mateix (…) Demanem ajuts a l’Ajuntament i a la resta d’administracions perquè ens rescatin, sinó el club ha de desaparèixer perquè no pot assumir l’increment de despeses tan brutal.

Al marge de demanar l’auxili econòmic, des del club es planteja un canvi de l’actual marc de concessió de la Piscina Municipal, renovat l’any 2018, per passar a un model de relació en què el club i Ajuntament siguin corresponsables de la gestió, el manteniment i la conservació de la instal·lació esportiva. Claramunt ha detallat la seva proposta.

Oferim assumir una part de la responsabilitat sobre la piscina. Per exemple cobrir la despesa de personal, que és la més important i complexa, perquè som experts en la gestió. I demanem a l’Ajuntament que es faci càrrec de la instal·lació: els subministraments, el manteniment, la reforma… En tant que és un equipament públic propietat de l’Ajuntament, pensem que hauria d’assumir aquest cost.

El president del CN Calella ha explicat que l’Ajuntament és coneixedor de la situació i que estan treballant de la mà per trobar-hi solució.

Parlo amb l’alcalde constantment i estem buscant la fórmula per tenir aquesta ajuda que ens permeti reflotar i continuar amb la tasca social i esportiva que fa tants anys que duem a terme.

El CN Calella està pendent de rebre una subvenció extraordinària de 15.000 euros, ja prevista en el pressupost municipal del 2022.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.