Consells per a un consum responsable durant el Black Friday 2021

Des de fa dies els correus electrònics estan rebent un bombardeig constant d’ofertes i promocions en emmarcades dins la campanya comercial més exitosa de l’any, el Black Friday (Divendres Negre). Una oportunitat interessant per fer compres, i fins i tot, avançar els regals de Nadal per estalviar-se uns diners, però s’ha d’anar amb molt de compte perquè també és un moment en què es produeixen força estafes, especialment les virtuals. És per això que des de l’Oficina Comarcal d’Informació a les Persones Consumidores han llençat un seguit de recomanacions davant la campanya del Black Friday i Ciber Monday, que se celebraran durant aquest cap de setmana. Enguany, també han donat una sèrie de tips per estalviar diners durant la jornada de compres més compulsives del calendari.

Seguint l’estela d’altres anys, els catalans ens gastarem aquest divendres i dilluns vinent una mitjana de 200 euros i gairebé la meitat de les compres seran impulsives. És per això que des de les diverses oficines de consum del país llencen un missatge a la calma i a mantenir el cap fred a l’hora de comprar. Segons Olga Safont, responsable de l’oficina comarcal de consum, durant el Black Friday la clau de tot plegat és fer un consum responsable, tenir clar què és el què necessitem realment i fixar-nos un pressupost per no fer una gran despesa.

Hem de fer un consum responsable. Això sí que nosaltres ho potenciem des de totes les oficines de consum. Hem de fer un consum responsable i reflexiu, preguntar-nos si tenim la necessitat. També és molt important comparar preus i veure si realment hi ha hagut un descompte. Una de les altres recomanacions que fem és elaborar-nos una llista i un pressupost i no gastar més que allò.

Enguany des de l’administració comarcal també volen posar el focus en les compres per internet. I és que any rere any, les compres online per aquesta data augmenten significativament i amb elles moltes estafes. Safont adverteix que cal desconfiar de les pàgines web que t’ofereixin descomptes molt elevats. És habitual trobar grans ofertes, però recorda que, si el preu del producte és extremament baix, podria ser una estafa.

No som dels països que més comprem per internet, per si que va agafant més tendència. Hem de vigilar que la web sigui fiable, que tingui segells de qualitat, el NIF de l’empresa, un telèfon d’atenció al client, unes dades de contacte. Si no ens donen tot això, hem de dubtar d’aquella web.

Safont recomana optar sempre per botigues oficials i webs que disposin de certificat de seguretat. Explica que es pot comprovar perquè surt un cadenat al navegador o la pàgina disposa d’un segell de qualitat a la part inferior esquerra de la pantalla.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *