El certificat Covid serà necessari per entrar a bars i restaurants, gimnasos i residències

certificat covid ok web

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya haurà de validar l’ús del certificat Covid per accedir a l’interior de bars i restaurants, gimnasos, centres esportius i residències de gent gran. La voluntat del Govern català és que l’ampliació d’aquest passaport sanitari entri en vigor aquest divendres, i se sumi a l’estratègia que ja fa setmanes funciona a l’oci nocturn per tal d’evitar més restriccions davant l’empitjorament de les dades pandèmiques. La portaveu Patrícia Plaja, en compareixença aquest midgia, ha remarcat que la mesura no obliga a la vacunació perquè el certificat es pot acreditar amb un PCR o test d’antígens negatiu.

El Procicat està reunit per acordar la lletra petita de la mesura acordada aquest dimarts pel Govern de la Generalitat i que estén l’ús del certificat més enllà de l’oci nocturn i els banquets amb ball.

Avui Catalunya es trobaria en una franja de risc alt i per tant es considera necessari ampliar l’ús del certificat Covid en locals de restauració, gimnasos i centres esportius i residències de gent gran (…) Per tal d’estendre’l, es demanarà autorització al TSJC.

Si ho autoritza el TSJC, la mesura entrarà en vigor aquest divendres i tindrà una vigència de 15 dies. El Govern té previst controlar que es compleixi.

Des de fa setmanes, Catalunya ve registrant un augment continuat dels contagis de Covid, que han deixat el risc de rebrot a 220 i una ocupació de llits d’UCI superant el llindar dels cent. “Una tendència preocupant”, segons ha dit la portaveu del Govern.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat