Lucia Sánchez assumirà les carteres d’Habitatge i Fires

El nou alcalde de Calella, Marc Buch, ha avançat aquest matí en la seva primera entrevista com a alcalde a La Ciutat nous canvis en el cartipàs municipal. La regidora entrant del PDeCAT-Junts per Calella, Lucía Sànchez, assumirà les carteres d’Habitatge i Fires. Cindy Rando, nova dona forta del PSC, passarà també a encarregar-se de Promoció Econòmica, a més de les àrees que ja gestionava fins ara (d’Igualtat i Drets Civils, Participació i Joventut). A més, Marc Buch situa Albert Torrent com a primer tinent d’Alcaldia i manté a Josep Torres com a portaveu del Govern Municipal.

Lucia Sánchez, que anava de número 7 a la candidatura electoral de Junts per Calella a les municipals del 2019, va agafar dissabte l’acte de regidora que deixa Montserrat Candini. S’integra així al grup majoritari dins la Corporació Municipal, que recupera el sisè representant que estava vacant des que Candini va prendre la decisió d’absentar-se temporalment de la vida política, el novembre passat. Segons avançat aquest matí l’alcalde, Marc Buch, Sánchez serà la nova responsable de les àrees d’Habitatges i Fires. Un traspàs de cartipàs que es farà efectiu dijous en el marc d’un Ple extraordinari i que vindrà acompanyat de nous canvis en l’estructura interna del Govern Municipal.

Parlant amb el regidor Torres hem decidit mantenir la majoria de regidories. Sí que és cert que farem petits canvis amb l’arribada de la nova regidora, Lucia Sánchez, que ara es farà càrrec d’Habitatge i Fires i Cindy Rando agafa l’àrea de Promoció Econòmica. També li vaig demanar a Torres que continuï al meu costat, que sigui el portaveu i una persona de la meva màxima confiança.

Marc Buch, l’alcalde del pacte i el diàleg

Marc Buch és des d’aquest cap de setmana el nou alcalde de Calella. Ho fa prenent el relleu a Montserrat Candini i repetint pacte de Govern amb els seus socis dels darrers anys, el PSC. Buch va ser investit dissabte amb els vots del seu partit, PDeCAT-Junts per Calella, els del PSC i el de Ciutadans.

En la seva primera entrevista a La Ciutat com a alcalde de Calella, Marc Buch ha reiterat el que ja va dir en el seu primer discurs; vol ser l’alcalde del diàleg i del pacte. Ha refermat el seu compromís amb el que queda de mandat i ha avançat els tres eixos que marcaran l’acció política fins a les eleccions municipals del maig del 2023.

El primer pilar són les persones. Tot el que fem en política té aquesta raó de ser, millorar la vida de les persones. El segon pilar és la projecció de Calella, aconseguir ser referents en diferents àmbits. I tercer, la sostenibilitat. Se’n parla molt i ens l’hem de creure. Cal que ho mirem tot des del prisma de la sostenibilitat.

En els 12 mesos que queden de mandat, Buch es fixa com a objectiu modificar el POUM per assentar les bases d’un futur polígon industrial a Calella, aposta per espais verds, com el Parc Dalmau, la renaturalització de la platja o donar continuïtat a un dels grans projectes dels darrers anys, l’ampliació de l’hospital i la creació del nou aparcament de Can Saleta.

Buch assumeix el nou càrrec d’alcalde a un any vista per a les municipals del 2023. I a preguntes sobre si es presentarà als comicis, diu que de moment no s’ho ha plantejat i que està molt centrat en els dotze mesos que queden de mandat.

Estic molt centrat a poder fer tota la feina ben feta. Estic centrat en el present. En fa molta il·lusió ser alcalde i Calella necessita una persona que pensi en el bé col·lectiu i el futur de la ciutat, i no en el meu futur individual. No em plantejo res de moment, queda un any per a les eleccions encara.

Recupera l’entrevista al programa La Ciutat:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *