El Govern reformula el projecte de museïtzació del jaciment del Roser

PROPOSTA MUSEÏTZACIÓ JACIMENT DEL ROSER

El Govern Municipal ha anunciat avui per boca de l’alcalde, Marc Buch, que reformulen el projecte de museïtzació del jaciment del Roser. La nova proposta que té l’executiu sobre la taula passa per convertir la planta -2 de l’equipament comercial en un museu arqueològic des d’on poder visitar les restes i conèixer la història del jaciment. Amb aquesta reformulació es renuncien a les 74 places d’aparcament projectades inicialment a segona planta soterrada. Abans d’acabar l’any l’Ajuntament preveu tenir encarregat l’avantprojecte.

L’Ajuntament de Calella continua emmirallant-se en el museu de Badalona per a la conservació de les restes romanes del Mujal. La nova aposta del consistori passa per transformar tota la planta -2 en un museu arqueològic que permeti als visitants guadir amb una experiència molt més immersiva. En una entrevista a La Ciutat, l’alcalde Marc Buch ha avançat que ja han arribat a un acord amb Aldi per fer efectiva a la renúncia de les 74 places.

Hem arribat a un acord amb Aldi perquè la planta -2 no estigui destinada aparcament sinó a espai museístic. Tot estarà destinat a acollir un museu dedicat a les restes arqueològiques del Mujal.

El museu serà un espai independent del supermercat i de l’aparcament, amb la idea de transportar els visitants a la vida quotidiana dels antics romans.
A més, Buch ha avançat que demanaran a la Generalitat recuperar, per poder exposar, tots l’utillatge i material trobat al llarg dels anys i que Patrimoni té emmagatzemats arreu del territori.

A diferents punts de Catalunya hi ha molts magatzems amb material del jaciment. Recuperarem tot això, el tornarem a dur a casa i això ens permetrà omplir el museu. El museu ens ha de servir per explicar quin és l’origen, què significa tot això, fer el context històric i posar en valor aquestes restes.

Buch ha justificat aquesta reformulació per les noves troballes que s’han descobert a la zona nord del jaciment, on no es tenia constància que hi poguessin haver restes. Assegura que el projecte és evolutiu i que a última hora ha sorgit una oportunitat que no podien deixar escapar.

Hi havia 74 places a la -1 que es mantenen i desapareixen les de la -2. És un projecte que ha estat en constant evolució i han sortit restes fins i tot a la cara nord on no hi havia projectades. Se’ns ha presentat una oportunitat tan gran que no l’hem pogut deixar escapar.

Amb la nova proposta, Aldi manté la propietat de la superfície comercial i de la planta menys 1, on es projecten les úniques 74 places d’aparcament.

Des d’Aldi també s’ha reconegut que s’han superat tot els terminis dins del calendari d’obres previst.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *