“A la petita de can Vivas no se li hagués passat mai pel cap pujar al balcó de l’Ajuntament”

La calellenca Pilar Vivas serà la pregonera de La Minerva 2022. Ahir es va oficialitzar que la religiosa s’encarregarà de llançar el missatge d’obertura de la Festa Major des del balcó de l’Ajuntament, el pròxim dijous 22 de setembre a la nit. Una dona d’empenta, alegre i que transmet optimisme, i sobretot compromesa socialment des de la fe i seguint la doctrina de Joana de Lestonnac, fundadora de Companyia de Maria que aquest estiu va tancar la comunitat de Calella, de la qual ella en formava part. A poc més d’una setmana perquè tingui lloc l’acte, la germana Pilar Vivas ha parlat a Ràdio Calella TV.

La germana Pilar Vivas, que ara viu a la casa que la Companyia de Maria té a Tarragona, ha explicat que va rebre la proposta del Govern per ser la pregonera de la Festa Major per boca de la tinent d’Alcaldia Montserrat Mateu, fa poc més d’un parell de setmanes. S’ha mostrat sorpresa i alhora agraïda per l’oferiment.

Em sembla impossible que hagin pensat en nosaltres i em mi. A la petita de Can Vivas no se li hagués passat mai pel cap que pujaria al balcó de l’Ajuntament en una data tan assenyalada. I no per ser la petita de Can Vivas, sinó com a filla de la Companyia de Maria, amb la Joanna de Lestonnac, la seva fundadora.

Pilar Vivas ha estat de les últimes religioses que ha format part de la comunitat local de la Companyia de Maria, que aquest passat estiu va posar punt i final a una trajectòria de 160 anys dedicats a la docència i al suport i acompanyament de les dones per fer-se amb un futur pròsper. Un treball reconegut en forma d’acte d’homenatge que, a més de les autoritats locals, també va congregar moltes calellenques i calellencs que van passar per les aules de l’antic col·legi Lestonnac.

Tot i no donar-ne detalls, la germana sí ha avançat que aprofitarà el pregó per llançar un missatge carregat d’esperança, seguint l’estela de l’exemple donat per Joana de Lestonnac.

Avui també nosaltres hem de ser valents i decidits per portar Calella endavant. Perquè és una ciutat amb molts valors culturals i artístics, humans i espirituals. Tots ens hem de donar la mà fent una gran rotllana d’amor, germanor, fidelitat, estimació, perdó i alegria. El món l’hem de transformar per aquest camí.

El pregó de la Festa Major de la Minerva del 2022 tindrà lloc el dijous 22 de setembre a la Plaça de l’Ajuntament. Començarà a les nou del vespre i, com és habitual, la Colla de Geganters i Grallers de Calella hi tindrà un paper destacat. Es farà la intepretació del Ball de la Llopa i del Ballet dels Gegenats de Calella, en Quirze i la Minerva. Un brindis popular i focs d’artifici posaran el punt i final a l’acte amb el qual arrencarà la programació festiva.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *