A la venda els abonaments gratuïts de Renfe

Des d’avui mateix ja es poden demanar els abonaments gratuïts de Renfe que es podran utilitzar a partir de l’1 de setembre i fins al 31 de desembre. Segons dades actualitzades ahir per la Moncloa, més de 300.000 persones ja s’han registrat a la pàgina web de Renfe per adquirir l’abonament. Són personals, nominals i intransferibles, identificats amb el DNI de l’usuari, tenen una validesa de quatre mesos i seran gratuïts sempre que es facin més de 16 viatges amb el títol.

Per adquirir l’abonament s’ha de pagar una fiança de 10 euros si és per un de Rodalies i 20 si és per un de Mitja Distància a la demarcació de Barcelona. A partir de dijous vinent també es podran adquirir els nous abandonaments pels trens Avant, que tindran un descompte del 50% pels passatgers recurrents.
Durant el temps de comercialització d’aquest nou abonament, se suspendrà la venda de la resta de títols habituals, si bé els que hagin estat adquirits amb anterioritat mantindran la vigència amb què hagin estat comprats i podran utilitzar-se, o bé el client podrà sol·licitar la devolució de la part proporcional.
La mesura anunciada pel govern espanyol al juliol busca fomentar el transport públic i reduir l’ús del vehicle privat, millorar l’economia domèstica i “disminuir la dependència energètica i la petjada de carboni”.

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, assegurava ahir en roda de premsa que la mesura ajudarà a pal·liar els efectes de la crisi en moltes famílies espanyoles. I és que segons els seus càlculs, després de l’estiu, una família de quatre persones que es desplaci habitualment amb tren es podria estalviar 750 euros amb els abonaments gratuïts de Renfe.

Més de 300.000 persones ja s’han registrat per adquirir els abonaments. Estem ajudants famílies, joves i treballadors a què sigui més assequible i inclús gratuït anar al seu lloc de treball. Això és un alleugeriment per a gran part de la població, però sobretot per aquells que tenen una economia més vulnerable. Amb aquesta mesura també contribuïm a frenar l’espiral inflacionista en el que ens trobem.

Justament avui Sánchez, i abans que el decret passi demà pel Congrés, obria la porta ampliar la mesura més enllà del desembre.

De moment, aquesta mesura i altres que demà se sotmetran a votació en el Congrés, tenen vigència fins al 31 de desembre. El més important és que aquest govern adopta mesures excepcionals en moments excepcionals. Ho fem ara, ho vam fer amb la pandèmia i ho continuarem fent. Per tant, si cal prorrogar les mesures més enllà del 31 o adoptar alguna de similar ho farem.

El mateix ha manifestat respecte a la bonificació dels combustibles. És a dir, arribat el 31 de desembre, si és necessari es plantejarà també la seva pròrroga.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *