A partir de demà serà obligatori dur mascareta al transport públic

La mascareta serà d’ús obligatori, i ja no “d’alta recomanació”, a partir de demà al transport públic. Així ho va anunciar ahir el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en roda de premsa. Una mesura que coincideix amb l’inici de la fase 0 del pla de desescalada del confinament.

Davant l’augment de mobilitat que es preveu en aquesta primera fase de desconfinament, Sánchez també va informar de que es tornaran a repartir mascaretes per a la prevenció de contagis: 6 milions als principals nusos de transport públic, 7 milions a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i a Càritas, la Creu Roja i el Comitè de Persones amb Discapacitat (Cermi) mig milió a cada una d’elles.

Demà dilluns 4 de maig comença l’anomenada fase 0 del pla de desescalada del confinament. Aquesta fase suposa la tornada a l’activitat d’alguns comerços i serveis amb condicions limitades.

Negocis, fins ara tancats, com perruqueries, llibreries, ferreteries o botigues de reparació de roba o calçat podran oferir els seus serveis concertant cita prèvia per a garantir la permanència d’un únic client per cada treballador dins de l’establiment. També podran obrir bars i restaurants però només amb servei per emportar, així com els arxius que podran tornar a obrir al públic i els esportistes professionals que podran tornar a entrenar de manera individual en les instal·lacions del seu club.

En referència a la gent gran, tindran horari preferent que coincidirà amb les hores en què tenen permès sortir al carrer.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.