Actes 25-N a Calella

llaç lila

Els actes pel dia 25 de novembre a Calella començaran a partir de les 19.00 h. Concentracions reivindicatives i la lectura dels manifests a la plaça de l’Ajuntament.

El 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la violència de gènere, en aquesta jornada assenyalada, Calella surt al carrer per dir prou.
El primer dels actes serà a les 19.00 h, a la plaça de l’Ajuntament, a càrrec de Montserrat Mola encarregada de la lectura del manifest institucional i psicòloga del SIAD Calella, a qui acompanyarà la música de Sayo i Lua Ballet. Ens ho explica Cindy Rando, regidora de l’àrea d’igualtat.

Aquest manifest arriba consensuat per la Diputació de Catalunya, l’Institut català de la dona i la Generalitat. Vam creure oportú utilitzar aquest manifest. És un manifest reivindicatiu, on es fa valdre tot el moviment feminista que s’ha posat en relleu i ha sortit a manifestar-se per acabar amb aquesta xacra i, remarcar el paper de la dona a la nostra societat. Després del manifest es farà un petit recordatori a les víctimes que hi ha hagut al territori i un minut de silenci. L’enlairament dels globus de color lila, aquest any com a novetat, es tracta de globus biodegradables així com el cordill.

Per arribar a aquest acte es farà una sortida des de l’Espai Jove de Can Saleta, a la que s’hi pot afegir tothom d’entre 12 i 25 anys. La joventut compromesa de Calella farà pinya a la plaça, amb les frases i el llaç que han fet durant aquesta setmana, explica Vanessa De León, dinamitzadora juvenil del municipi.

Aquesta setmana hem estat treballant un llaç als instituts, que dilluns estarà a la plaça de l’Església, a l’acte institucional que es fa. Durant aquesta setmana també hem treballat el tema amb la joventut i, han fet uns cartells amb unes frases. Dilluns l’Espai jove tancarà a les 19.00 h perquè anem totes juntes a l’acte de la plaça de l’Església. I també per veure en Sayo i la Lua, dos joves que ens faran una cançó. I dimarts seguirem tractant el tema de la dona, posarem una pel·lícula i farem debat.

El darrer acte del 25-N serà per part de la Comunitat Feminista de Calella qui realitzarà un acte de protesta, a les 20.00 h a la plaça de l’Església. Nadia Mechti de la Comunitat Feminista ens explica que, enguany, s’han centrat en com els mitjans de comunicació tracten aquesta problemàtica i en el poder judicial que victimitza, culpabilitza i no protegeix.

La comunitat feminista de Calella volem expressar el nostre rebuig davant de les expressions de violència masclista que ens han acompanyat aquest any. En tot l’Estat Espanyol trobem 93 feminicidis. Volem mostrar el nostre rebuig, volem que no es normalitzi la situació, que es prengui consciència i que es vegi que això és la punta de l’iceberg. Les dones patim, també, altres violències i que aquestes són les més visibles. Les dones patim violència física, psicològica, ambiental, estructural i, llavors hem preparat la lectura d’un manifest amb una performance, i que hi participi tothom qui vulgui.

Aquest són els actes previstos per la jornada del 25 de Novembre per reivindicar l’eliminació de la violència envers les dones a Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat