Adjudicades la construcció i la concessió per a set guinguetes de platja

guinguetes2-720x340

La platja de Calella tindrà set guinguetes en funcionament a partir de l’estiu vinent. El consistori ha pràcticament enllestit el procés per concessionar les noves instal·lacions i només falta que els adjudicataris aportin una darrera documentació per tancar-lo definitivament. En cas de renunciar-hi, la guingueta s’adjudicaria al segon licitador per ordre de puntuació, en el supòsit que n’hi hagi. No s’han presentat ofertes per tres de les deu guinguetes projectades i per les quals s’havia fet la sol·licitud d’ocupació d’espai litoral a la Generalitat de Catalunya. Una empresa catalana, Grup 9S Espais, s’encarregarà de la construcció dels establiments de platja, que tindran un cost aproximat de 180.000 euros (+IVA) i que correrà a compte dels licitadors. El tinent d’Alcaldia de Serveis Públics es mostra convençut que es complirà el calendari previst que farà que durant el mes de maig Calella estreni guinguetes.

L’Ajuntament de Calella va resolent, complint el calendari previst, el procés per estrenar els nous serveis de bar i de restauració a la platja. S’havien obert, en paral·lel, els concursos per adjudicar les guinguetes i la construcció de les instal·lacions, i aquesta passada setmana s’han resolt, a l’espera del tràmit definitiu.

De les deu guinguetes que s’havien dibuixat sobre el litoral, ocupant Platja Gran i Platja de Garbí, s’han presentat ofertes per a set d’elles, per imports diferents segons la seva ubicació. El cànon anual que pagaran els adjudicataris va dels 15.000 euros –la de l’extrem nord, davant del Cementiri Vell– fins els gairebé 153.000 euros –les dues instal·lacions que hi ha a l’alçada de la Riera Capaspre–.

“S’han adjudicat a quatre empreses hoteleres i a tres famílies que no tenen cap vinculació amb el món hoteler (…) Entenc que les empreses apostin per les guinguetes més pròximes i que apugin els cànons per garantir-se-les. Després hi ha l’oferta de les famílies que han tingut guinguetes i aposten per seguir-hi perquè es veuen capaces de mantenir el negoci sense pagar cànons molt elevats en llocs de molt de pas”, ha declarat el tinent d’Alcaldia de Serveis Públics, Albert Torrent.

Per Torrent, el procés d’adjudicació ha acabat determinant quines són les guinguetes en les quals els empresaris hi veuen oportunitats de negoci. És per això que, tampoc en un futur, el Govern Municipal no es planteja obrir un altre concurs per subhastar les que s’han quedat sense pretendents.

En relació a la construcció de les noves instal·lacions, segons el disseny i les prestacions que es van donar a conèixer a finals d’estiu, el concurs públic s’ha resolt en favor de l’empresa catalana Grup 9S Espais, que ha rebaixat un 20% el preu de sortida, deixant-lo en uns 180.000 euros. Disposarà d’uns 4 mesos i mig per entregar les set guinguetes, que s’espera tenir muntades durant el mes de maig. “Pel tret de sortida tradicional a la temporada d’estiu, que és la nit de Sant Joan, les guinguetes concessionades seran a la platja (…) Tindrem un espai de treball confortable per la gent que hi treballa i, a part d’una vela atractiva, els clients s’hi sentiran bé”, ha afirmat Torrent.

No obstant això, Torrent ha aclarit que la voluntat del Govern és, amb la posada en funcionament de les noves guinguetes, endreçar el litoral i també les activitats que s’hi realitzen. En el cas de les que promouen els adjudicataris, assegura que es controlarà que no s’excedeixin en l’ús de les seves servituds per evitar molèsties. “Hi havia coses que es permetien històricament i que potser no eren les més adients, com ara els pilons de sorra que s’amuntegaven per ubicar-hi l’escenari. Amb l’horari érem molt estrictes perquè generava molèsties però no amb les ocupacions de l’espai o amb les molèsties derivades del volum de gent que es movia amb segons quines activitats”, ha admès el tinent d’Alcaldia de Serveis Públics.

El tinent d’Alcaldia de Serveis Públics assegura que des de l’equip de Govern (CDC i PSC) s’ha volgut afrontar “amb valentia” el procés per millorar la façana marítima, tot i la seva complexitat tècnica i temporal. Ha recordat, a tot això, que l’oposició ha pogut participar del treball previ i ha tingut representació a la mesa de contractació. “Tenim la tranquil·litat que han vetllat el procés, encara que finalment hi poden estar d’acord o no”, ha conclòs.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *