L’Ajuntament de Calella celebra aquesta tarda l’últim ple del 2015

Ple Ajuntament Calella, arxiu

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Calella s’ha convocat per aquesta tarda per celebrar l’última sessió de l’any 2015. És de caràcter ordinari i els Grups Municipals entraran al debat dels tretze punts inclosos en l’ordre del dia. Entre les propostes d’acord presentades pel Govern de CDC i el PSC hi ha l’adscripció a l’empresa municipal de mobilitat Gestvia del terreny de la part alta de la Zona Esportiva de La Muntanyeta on s’hi va traslladar el dipòsit de vehicles. També s’hi recullen dues mocions.

CDC i PSC presenten conjuntament una moció perquè Calella doni suport a la prestació Garantia +55, una proposta del sindicat UGT per donar cobertura a les persones aturades majors de 55 anys. La voluntat és garantir als aturats amb un mínim de 15 anys cotitzats una prestació econòmica igual al Salari Mínim Interprofessional fins a la jubilació. En paral·lel mantenir-los la cotització a la Seguretat Social d’entre el 90 i el 100% de l’atur percebut.

Encara en l’apartat de mocions, ICV-EUiA sol·licita l’acord del plenari per exigir una nova llei reguladora del dret a l’habitatge per afrontar l’actual situació “d’emergència”. La iniciativa recull mesures de segona oportunitat en el cas de persones que no poden pagar la hipoteca, garantir un lloguer digne i l’habitatge, i frenar els talls de subministres bàsics -aigua, llum i gas- en unitats familiars en situació de vulnerabilitat, a més de la creació d’un observatori de l’habitatge.

Així mateix, el plenari resoldrà el tràmit per modificar les condicions de concessió de les parades del Mercat Municipal. És el pas previ per obrir la nova convocatòria per licitar les que no estan adjudicades. Actualment l’equipament comercial funciona amb el bar i cinc parades -de fruita i verdura, peix i pesca salada-, però té capacitat per a 10 establiments.

Així mateix, en el plenari es donarà compte del nomenament d’un representant de l’Ajuntament de Calella amb condició de suplent al Consorci de Promoció Turística del Maresme.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.