Aitana Sánchez-Gijón portarà “Medea, ¿Una lectura dramatizada?” al Teatre de la Sala Mozart

AITANA_MEDEA2

Fa més d’un any que va tancar la gira del muntatge sobre el clàssic d’Eurípides, en una versió d’Andrés Lima que va estrenar a Madrid la temporada 2015-2016. Medea és un dels grans personatges de la literatura universal: una dona perturbadora, embogida per la gelosia, abandona i repudiada, que va matar els seus fills en un exercici d’amor i destrucció. Una dona que, assegura Aitana Sánchez-Gijón, va marcar un punt d’inflexió en la seva carrera professional i de la qual encara no se n’ha pogut desprendre a nivell personal. És per això que n’ha adaptat el format per tornar-hi a trobar dalt dels escenaris: ho fa barrejant lectura i molta interpretació. A Calella la veurem el pròxim dissabte 6 de maig al Teatre de la Sala Mozart.

L’actuació es va tancar a partir d’una visita que l’actriu va fer-hi amb motiu del concert de tribut a Joan Manuel Serrat. Aitana Sánchez-Gijón ha dit en una entrevista a l’Info Vespre de Ràdio Calella TV que va quedar-ne meravellada i no va dubtar en acceptar la proposta.

“Hi ha una raó emocional de pes darrera de l’actuació que faré a Calella i és que el meu gran amic Toni Roura, a qui coneixeu i l’heu vist cantar el seu tribut a Serrat a molts llocs, va cantar al Cafè de la Sala Mozart i hi vaig anar. Em van ensenyar el teatre i vaig pensar que seria un lloc perfecte per representar-hi l’obra, que llavors feia en gran format”, ha revelat l’actriu.

L’actriu, una de les cares més reconegudes del panorama teatral, cinematogràfic i televisiu espanyol, ha avançat que l’actuació a Calella serà especial. A diferència de la resta de bolos, aquí pujarà a l’escenari acompanyada. “Hi seré amb Joana Gomila, que també estava en el muntatge original. Ella és cantant i toca el contrabaix en escena, interpretant l’’alter ego’ de Medea. Com que viu a Barcelona i li queda molt a prop l’actuació a Calella, li vaig proposar que ens acompanyés amb la seva veu i la seva música. Per tant, el que es veurà a Calella serà únic i excepcional, no es tornarà a repetir”, ha explicat.

Una funció especial en què Aitana Sánchez-Gijón s’endinsa en un personatge marcat pel dolor, punyent i de sentiment desbocat. Medea és una dona que encara no ha pogut abandonar, i que admet l’ha marcat. “És un personatge tan extrem emocionalment, tan intens que t’esquinça. Em deixa extenuada també a nivell físic. Medea interactua amb el públic, intenta justificar-se, reacciona com un gat panxa amunt, mentre pareix una venjança atroç i terrible”, explica l’actriu.

La venjança és matar als seus propis fills, venjança del seu espòs i privant-lo de la continuitat del seu llinatge.

Un clàssic reversionat, en format íntim, i interpretat amb el sentiment gairebé real d’Aitana Sánchez-Gijón. Una única funció a Calella de Medea, ¿Una lectura dramatizada? Serà el dissabte 6 de maig a les deu del vespre. Amb entrades disponibles al portal ticketmaster al preu de poc més de 17 euros. També a taquilla del Teatre de la Sala Mozart.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a Aitana Sánchez-Gijón a l’Info Vespre de Ràdio Calella TV.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat