ERC també demana l’estelada al pal central de la Plaça de l’Ajuntament

Imatge d’arxiu
Imatge d’arxiu

El partit independentista se suma a la petició de la territorial local de l’ANC perquè la senyera que oneja al mig de la Plaça de l’Ajuntament se substitueixi per una bandera estelada. Igualment, i a rel dels esdeveniments que s’han produït aquests darrers dies en relació als símbols que s’exibeixen a la façana consistorial, ERC de Calella fa una crida a la unitat de l’independentisme per encarar els mesos decisius per a la celebració del referèndum.

La líder republicana, Cristina Gómez, no ha volgut entrar a valorar les accions dutes a terme per l’ANC-Calella per la Independència, que la matinada de diumenge va penjar la senyera al balcó de l’Ajuntament; ni tampoc la posterior col·locació per part del Govern Municipal de la bandera espanyola en un dels laterals en compliment d’una ordre d’execució judicial.

Gómez demana deixar de banda el debat sobre el que s’ha fet o el que opina cadascú que s’hauria d’haver fet, per treballar plegats i units per garantir la convocatòria del referèndum.

“Hi ha molts consistoris que tenen estelades penjades al balcó i ens semblaria normal i lògic, però no entrarem a discutir-ho perquè l’objectiu és únic. Com a representants de l’Ajuntament de Calella volem fer suport a totes les persones i institucions, a tots nivells per empényer i fer possible el referèndum i la independència”, ha manifestat Gómez a Ràdio Calella TV.

Ha revelat a Ràdio Calella TV que ERC no havia estat informada pels partits del Govern Municipal de la resolució judicial per la qual l’Ajuntament de Calella està obligat a penjar bandera espanyola. Explica que amb el PDeCAT -partit majoritari a l’executiu local- coincideixen ens espais independentistes, on participen conjuntament amb entitats de l’organització d’actes, però que d’aquest assumpte mai se n’ha parlat. “De fet ens en vam assabentar a través dels mitjans de comunicació. És evident que ens trobem en diferents fòrums organitzats a nivell local i que com a partit polític hem intentat sempre establir ponts de diàleg, però d’aquest tema concret no n’erem coneixedors”, ha afirmat.

ERC també ha demanat al Govern Municipal del PdeCAT i el PSC que col·labori i fins i tot s’impliqui, amb lleialtat institucional, en les decisions que pugui prendre el Parlament i el Govern català respecte el referèndum d’independència.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat