Albert Guinart (Calella Film Festival): “No té res a veure el pressupost amb la qualitat”

El Calella Film Festival escalfa motors de cara a la quarta edició amb intenció de consolidar-se. Serà del 21 al 29 de juny i enguany arriba amb importants novetats, entre elles la d’un padrí a quí anomenen “el convidat de l’any”. És encara un secret de qui es tracta, però ens han explicat que es tracta d’un actor jove, d’ èxit que té més de tres milions de seguidors a Instragram.

Més de cent pel·lícules de 30 països per triar i premiar a les diferents categories. D’una banda les Low Bugget Films, en que competiran les millors produccions de l’any d’ àmbit internacional amb una inversió inferior a 500.000 euros. I la secció especial Creative Rosebud Awards, que valora les pel·lícules per la seva originalitat amb una inversió superior als 500.000 euros. Joan Armengol i Albert Guinart, codirectors juntament amb Anna Giménez d’aquest Festival, recorden que moltes pel·lícules tenen un pressupost molt baix però demostren una gran qualitat.

La pel·lícula de 300.000 euros per posar una xifra una mica alta amb aquesta de 12.000 potser no varia tant tècnicament, que també perquè si fas exteriors això puja, però sobretot és que de vegades no es cobra. La gent no cobra, ho fa per amor a l’art, per si surt un dia i si algú la compra, però pot el guió pot ser molt bo i estar molt bé tècnicament gravada, la història, els actors ho fan molt bé. 12.000 euros no sembla res perquè no ho és però es fan pel·lícules molt bones.
El que si hem anat veient amb el temps en aquestes quatre edicions és que no té cap relació el pressupost amb la pel·lícula que guanya el festival, amb la qualitat

Tot i que encara resta pendent decidir els tallers i els concursos, el que si que hi ha clar ja són alguns dels noms de jurat. El primer lloc el director del jurat, l’actor calellenc Juli Fàbregas. Enguany compten amb Itziar Castro, que a l’anterior edició es va endur el premi a la millor actriu per «Matar a Dios» en la categoria de Low Budget Films , Santi Millán, Sergi Pompermayer i Jordi Frades.
Entre els reclams d’aquesta quarta edició hi ha el de trobar un padrí pel festival, un “convidat de l’any”. No han volgut dir-ne el nom però sí que ens han donat alguns detalls.

Vindrà un actor molt conegut, però encara no ho podem dir. És un home molt internacional i que té 3.000.000 de seguidors a l’Instagram

Un altre dels canvis d’enguany és que el Beach Festival, les sessions de cinema familiar a la platja, es faràn un cop acabi el festival, a partir del 29 de juny durant set dies més. L’objectiu és que el públic no hagi de triar entre les sessions a la sala Mozart i el cinema a la platja.
Per cert que els responsables del Calella Film Festival busquen nous espais a la comarca per poder projectar els films. La idea és poder fer més d’un passi de cada pel·lícula. De moment, estan en negociacions amb altres ajuntaments per trobar noves sales.

Podeu veure l’entrevista que els hi hem fet avui al programa La Ciutat als directors del Calella Film Festival aquí :

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *