La cultura celebra amb moderació la flexibilització de les restriccions

Dilluns el món de la cultura podrà tornar a aixecar el teló i emplenar sales, però només amb el 50% de l’aforament. Una flexibilització que des del sector s’ha celebrat amb moderació, ja que segueixen a l’espera de conèixer la lletra de la resolució que ha de publicar demà el DOGC. Consideren que el text podria restringir encara més l’accés a les sales. L’actor i promotor cultural, Josep Grima, ha dit en una entrevista al programa La Ciutat que valoren les mesures de flexibilització, però que des del sector es qüestionen la viabilitat per les limitacions d’aforament. Adverteix que a moltes sales no els sortirà a compte reobrir.

Grima ha celebrat la mesura amb una certa cautela després de reivindicar el teatre com a bé essencial. També ha denunciat que just ahir mateix el Departament de Treball aturés les línies d’ajuts de 750 euros als treballadors de la cultura. Teòricament, a partir d’ahir, es podien començar a sol·licitar. El conseller de Treball ho va aturar justificant que es volia corregir el col·lapse de fa uns dies amb els ajuts pels autònoms.

Si declares el teatre com a bé essencial, no has de tancar-lo, igual que no has tancat moltes empreses. No tenen molt sentit aquestes limitacions. Ahir la Generalitat va fer aquests anuncis que celebro, però per altra banda també ahir el conseller anunciava que aturava els ajuts als artistes. Ara estem acabant de lligar coses i espero realment que puguem reprendre l’activitat.

Grima ha advertit que reobrir les activitats culturals implicaran molts esforços per a empreses i entitats que ja estan molt esgotades. En aquest sentit, ha fet èmfasis, en el fet que el govern hauria de discernir entre les diferents realitats de cada sala.

Evidentment també denunciem que entenguin les diferents realitats de cada sala. No és el mateix un 50% de l’aforament en una sala Tivoli, que una de més petita. A les petites no els hi surt a compte obrir amb aquestes condicions.

Amb tot, Grima confia a poder reprogramar al llarg de les setmanes vinents les funcions de Dialoghost, que tot just s’havien estrenat a la Sala Ón de Barcelona el passat 3 d’octubre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.