Alerta vermella per pluges intenses al Maresme

Imatge d'arxiu

Tot el litoral i prelitoral català està en alerta per l’activació del Pla Inuncat davant la possibilitat de pluges intenses que poden aparèixer a partir d’aquest migdia i afectar de ple el Maresme durant la tarda-nit, deixant acumulacions d’aigua que podrien superar els 40 litres per metre quadrat, segons les previsions del Servei Meteorològic del Maresme. Protecció Civil demana molta prudència davant aquest episodi de temps violent, sobretot en les activitats a l’aire lliure i en la mobilitat. A més, es recorda especialment no circular ni travessar rieres o zones inundables, ni a peu ni amb el cotxe.

El meteoròleg Joaquim Serra, responsable del Servei Meteorològic del Maresme, preveu que l’episodi de tempestes abundants que començarà a afectar la comarca durant la tarda serà fugaç perquè demà i en la jornada de diumenge s’espera una situació més tranquil·la i que, fins i tot, el sol acabi predominant al Maresme.

S’espera l’entrada d’una pertorbació intensa que portarà precipitacions de caire tempestuós i que, localment, podran ser intenses i molt abundants, arribant a superar els 40 litres per metre quadrat. Sembla que cap al vespre i primeres hores de la nit hi hauria una treva, però després, de matinada i durant les primeres hores de dissabte, hi haurà més tempestes, fins i tot més elevades. A partir del migdia de demà s’imposarà el sol i les temperatures, que són avui més baixes, es recuperaran i encara pujaran més diumenge. En general, s’espera un cap de setmana tranquil.

Protecció Civil ha activat l’alerta del Pla Inuncat per afectacions a tot el litoral i prelitoral català. En aquest sentit, ha demanat que s’actuï amb precaució durant aquestes pròximes hores, sobretot en els desplaçaments i en les zones inundables, especialment les rieres.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.