Freixas (CUP) adverteix que l’Aldi pot suposar la sortida del Sant Jaume de Calella

La CUP veu amb molta preocupació la instal·lació del supermercat Aldi al sector de l’Hospital Sant Jaume. Fins al punt que adverteix que això podria suposar la sortida del centre hospitalari de Calella per les dificultats de convivència de les dues activitats i les restriccions que imposaria a una futura ampliació de les seves instal·lacions. La regidora portaveu del grup municipal cuipaire, Núria Freixas, ho ha exposat aquest matí en una entrevista al programa La Ciutat, en què també ha revelat que l’estratègia conjunta de la Taula de Confiança per frenar el projecte es podria acabar trencant del tot, ara pels dubtes que té Calella en Comú.

Freixas ha dit que els comuns també s’estan plantejant abandonar la via de la consulta popular no referendària, seguint el camí que ha pres Esquerra. Ha recordat però que qualsevol altre opció que no sigui la inicial pot acabar molt probablement amb el bloqueig per part del Ple Municipal, on les tres forces d’esquerres a l’oposició no hi tenen majoria.

Estan reflexionant altres vies diferents a la nostra. Per exemple, recollir un mínim de firmes per portar-ho a ple, però qualsevol altra condueix al Ple (…) Defensem l’única manera democràtica, directa i real.

La CUP reconeix que si s’acaba certificant que Calella en Comú aposta per una altra iniciativa que no sigui la consulta popular no referendària seria un atac directe a la línia de flotació de la Taula de Confiança i l’objectiu pel qual es va constituir.

En relació al projecte, Freixas ha afirmat amb molta contundència que l’obertura de l’Aldi perjudicarà al comerç local i que obre la porta a la sortida de l’hospital de Calella.

Fer la instal·lació de l’Aldi allà implica que en un futur l’hospital pugui marxar, i per les implicacions que té això seria terrible (…) A la zona on hi podria haver una ampliació, a nivell arquitectònic hi ha mil solucions, ho estàs traient per posar-hi un supermercat.

La CUP opina que l’Ajuntament de Calella hauria de blindar els terrenys de l’aparcament Hospital 2, comprar-los – tot i que desconeix de quina xifra s’estaria parlant – i oferir-los al Departament de Salut perquè pugui fer l’ampliació de les instal·lacions. Lamenta que aquest 2020, i tal com va avançar ahir Ràdio Calella TV, la Generalitat de Catalunya només contempli invertir 725.000 euros a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva perquè això indica que es posen “pedaços” a una situació que requereix d’una solució integral i urgent.

Núria Freixas ha assegurat que la celebració de la capitalitat catalana de l’esport ha passat desaparcebuda

La regidora de la CUP a l’Ajuntament de Calella va assistir ahir a la gala de la Nit Catalana de l’Esport, que li va servir per constatar que s’està descuidant l’esport de base en favor de l’elit i de proves com la Volta i l’IRONMAN, als quals critica que s’hi aboquin molt recursos públics.

Núria Freixas ho ha contraposat amb l’atenció que es dona al foment de l’esport entre l’alumnat calellenc, i ha posat l’exemple de l’Escola La Minerva, a qui diu s’ha impedit accedir al Pavelló del Parc Dalmau.

Estan al costat, feien un traspàs, i en feien un ús esportiu. Però com a conseqüència de la instal·lació del nou parquet, i que cada matí en fan manteniment, se’ls comunica que no ho poden fer (…) Desembre-gener van tenir una reunió amb el regidor Buch i no sé com ha acabat, però en tot cas portaven mig any sense poder fer-ne ús.

Es cupaires són partidaris de la reforma de la zona esportiva de la Muntanyeta, on s’hi farà una inversió que supera el milió d’euros, però demana que s’habiliti una línia de transport per facilitar l’accés de l’afecció local.

Trobem interessant el projecte que unificarà els esports però caldria activar un servei que permeti accedir-hi, no només els esportistes sinó també l’afecció, i eviti que es converteixi en una zona morta.

La regidora cupaire no ha deixat passar l’oportunitat de denunciar la falta de transparència de l’actual govern de Junts per Calella i el PSC i les dificultats que posen a l’accés a la informació pública. Freixas ha informat que el pròxim Ple Municipal es convocarà pel 27 de febrer.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *