Amics del Parc Dalmau vol entrevistar-se amb tots els partits polítics pels participatius pendents

Francesc Clarà és el president d'Amics del Parc Dalmau

Reacció dels Amics del Parc Dalmau en conèixer la decisió del Govern Municipal de destinar la totalitat de la partida del Pressupost Participatiu del 2019 al projecte més votat: el parc infantil inclusiu. Segons ha explicat el president de l’entitat de voluntariat mediambiental, Francesc Clarà, la regidora de Participació els ha comunicat que el projecte s’ha replantejat i ampliat i que s’hi invertiran els 125.000 euros de la convocatòria. De moment no n’han transcendit més detalls, ni la ubicació ni tampoc els elements que tindrà. Això implica que no es pugui desenvolupar la proposta de recuperació de la bassa del Parc Dalmau. En un principi, i segons el pressupost que van presentar els impulsors, amb la partida es podien executar les dues. Això ha indignat als Amics del Parc Dalmau, que volen obrir una roda de contactes amb els partits polítics municipals per traslladar-los el seu malestar. Diu que se senten menystinguts.

Francesc Clarà, president d’Amics del Parc Dalmau, diu que “no els quadra” que després de dos anys ara el Govern prengui una decisió que, al seu entendre, no s’ajusta a la voluntat ciutadana que va optar per projectes amb un pressupost concret.

Amics del Parc Dalmau vam ser molt acurats a l’hora d’ajustar el pressupost del projecte de recuperació de la bassa i la decisió no ens acaba de quadrat. Es podria haver augmentat la partida de la proposta guanyadora amb alguns milers d’euros més per acabar-ho d’arrodonir, fos per aplanar el terreny o el que calgués; però ara utilitzar la totalitat de la partida i eliminar la nostra proposta no ens sembla bé. És el que volem comentar als partits polítics, a qui hem convocat a una reunió aquest pròxim dijous.

El projecte de parc infantil inclusiu presentat per Toni Parejo comptava amb una previsió d’inversió de 33.000 euros, deixant un romanent de 92.000 euros que permetia el desenvolupament d’altres propostes. Segons el que expliquen des d’Amics del Parc Dalmau, el Govern hauria decidit multiplicar el pressupost gairebé per quatre.

En els participatius, la proposta de parc infantil inclusiu va aplegar 409 dels 1.027 vots emesos. En segon lloc va quedar la instal·lació de tobogans gegants, amb 228 vots, però requeria la totalitat de la partida econòmica i automàticament va quedar descartada. En tercer lloc hi havia la recuperació de la bassa de la pedrera del Parc Dalmau i la connexió amb l’aqüífer, que va rebre 172 vots i contemplava una inversió de 60.000 euros.

Clarà ha ressaltat els objectius d’aquesta actuació:

Es tracta de renovar-la de la forma més natural possible, i que sigui un lloc important dins el Parc. Serà un punt d’aigua per als animals i de regulació de la humitat de l’espai. En tots els sentits, ecològicament i mediambiental, a més de l’atractiu que pugui tenir el fet de recuperar fauna i flora.

El president d’Amics del Parc Dalmau ha explicat que la regidora de Participació els va notificar la decisió a finals de la setmana passada, afegint que es plantejava presentar la proposta als fons de recuperació europeus Next Generation.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *