[AMPLIACIÓ] Testimoni d’una de les mediadores nocturnes, Sílvia Pizarro

En fem balanç d’aquest nou servei amb una de les mediadores, amb Sílvia Pizarro, que juntament amb Ariadna Torralba són les dues professionals que n’han fet la feina a peu de carrer.

La Sílvia Pizarro és màster en Direcció i Planificació del Turisme, Diplomada en Turisme i Màster en Mediació de Conflictes. Ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia que han après molt gràcies a l’observació de l’entorn: ” El balanç és bastant positiu, tot i que ha sigut una prova pilot, val a dir-ho ha sigut curta en el temps, però sí que es veritat que ens ha facilitat molt fer l’observació de dinàmiques dels grup, de veure com funcionava la nit a Calella, de si hi havia molt de volum o poc. Hem estat fent sobretot moltíssima observació”

Els problemes més freqüents amb els que s’han trobat ha sigut el soroll, com va apuntar ahir en una entrevista a l’Info Vespre el tinent d’alcaldia, Albert Torrent: “Els conflictes que més hi ha hagut han sigut de queixes per soroll, molèsties als veïns. Nosaltres hem intervingut parlant amb el turista i amb els grups, també directament amb el porter de la discoteca i mirem de treballar mitjançant la paraula fer reduir la intensitat del conflicte. També hem fet el seguiment dels conflictes i queixes per veure si realment per intervenció de la policia local i de les mediadores s’havia resolt o continuaven els conflictes, si les queixes continuaven tornàvem a incidir”

El perfil més complicat amb el que han hagut de lidiar durant les nits ha sigut de caire nacional, és a dir turistes del mateix estat espanyol, que assegura que respecten menys a l’autoritat: ” A vegades diem turistes, però moltes vegades han sigut turistes nacionals, el turisme intern que és inclús menys tolerant que el turisme internacional. Hem pogut observar que el turisme internacional respecta molt més l’autoritat o la mediació que no pas el turisme nacional”.

 

Podeu escoltar l’entrevista sencera a Sílvia Pizarro:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *